Mystiskt Guld/gult vax på ventilkåpa på Volvo B21 A. Orginal eller inte? Tacksam för svar!

Har lagt märke till att nån eller några Volvo 242/244/240 med B21 motorer har nått vaxliknande lager på ventilkåpan. Undrar om det finns nån där ute i cyber-rymden som vet vad de isf är för nått o vad de ska va bra till. Alla svar och teorier är välkommna! EmilHammarlund har en Volvo 244 DL -81 med just sånt "vax" på ventilkåpan. Tacksam för svar! OBS-> Det är helt grönt från Emil Hammarlunds sida att jag använder hans motor som referens för att visa hur det mystiska "vaxet" ser ut. Så administratören behöver inte oroa sig! <-OBS Mystiskt vax på bl.a ventilkåpa och förgasare



Svar på inlägget: Mystiskt Guld/gult vax på ventilkåpa på Volvo B21 A. Orginal eller inte? Tacksam för svar!



är det inte klarlack som gulnat ordentligt då? eller är geggit som vax så är det väl vax


Det är ett påsprutat skydd för att hindra aluminiumet att oxidera. Men exakt vad det är kan jag inte säga, förmodligen sånt där sk "motorplast" som även fanns att köpa i butik förr.


Det finns där i syfte att skydda mot rost osv. Men hur det kan sitta kvar efter så många år är en gåta Mvh Tommy


Så ser det ut i motorutrymmet i min Vectra.


Ok, "motor-plast" alltså! Hmm... bra att få reda på. Har funderat länge va de kunde va. Tack för alla svar! I`m out!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka