Värma isär framlampor??

Tänker värma isär mina framlampor o lacka insatserna.Har fått olika tips på hur varmt det ska vara. En källa säger ca.160C i ca.10-15min i en vanlig ugn. Precis fått svar från en firma i USA som anv infravärme och som trodde att det behövdes 250C i ca.10-15min i ugnen. Inte rädd för att testa ,men mina lampor är nästan nya o helt felfria o jag vill inte skada linserna med för mkt värme. Ngn som har ngt mer tips??



Svar på inlägget: Värma isär framlampor??



Tänk på att jänkarna mäter i Fahrenheit, 250°F är alltså cirka 120°C. Det är den temperaturen jag använde när jag plockade isär mina strålkastare, 15-20 minuter i ugnen borde vara ungefär lagom. OBS! Var noga med att ugnen har nått den angivna temperaturen innan du lägger in en strålkastare. De flesta ugnar vräker nämligen på full effekt till dess att de blir så varma som de ska vara.


Tack!Helt suveränt.. Ngn mer??


100C i 3min körde jag. Det räcker att värma upp det sedan benda med en kniv/skruvmejsel. Går även med värmepistol, Så slipper man har (bänd)plats lukt i hela huset sedan.


Ok..räcker det?Vill ju ta det försiktigt med värmen,inte skada linserna.Men värmer man för dåligt,så kanske man får bryta för mkt o det kan ju ställa till en del:P...


Någon som vet om det funkar lika bra med blinkers? Tänkte på hur det blir när allt är plast?


marbling - man märker när man har värmt tillrekligt. Får man inte isär dom så är det bara värma mer. Jag tänkte som dig, dumt och värma för mycket. Min bak del som är plast vart alldeles mjuk och sladrig av den lilla värmen. oftast är blinkersglasen limmade med ett annt lim som inte mjuknar av värme. Men man måste testa för att lära sig.


Ok,tack för tipsen!:)Håller på med flera projekt samtidigt nu,men inom ett par veckor blir det ett försök,o då återkommer jag..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka