Fälgar + Plastidipspray = Byt färg på fälgarna lätt!

Det här är ungefär som att foliera fälgarna, sprayen blir till matt gummi och finns i olika färger. När man tröttnat på färgen så kan man bara rycka av allt (sitter dock rätt bra men när man väl fått upp en flik så är det bara fortsätta dra.) Man kan alltså "klä" sina sommarfälgar med det här, om man gör det noga, och köra på vintern så är dom skyddade mot salt. Finns massa instruktionsvideos om man söker på plastidip rims på youtube, men jag tar och langar upp lite bilder på processen här. Fälgarna får sig en grundlig tvätt med fälgrengöring och sist en vända med bromsrengöring. Glömde köpa maskeringstape så silvertape fick duga. Två lager, sen låta torka, sen köra på resten tills burkarna är slut. Är rätt glansigt innan det torkat. Ser ut som skit innan det torkat, men det flyter ut fint och blir slätt. Så här ser burken ut, gick åt två stycken för mina 4st 18" fälgar. Jag köpte mina burkar på Britalian Racing, var det enda stället jag kunde hitta som sålde dom i Sverige, snabb leverans och burkarna finns i blå, röd och vit också. Så här ser det ut när det torkat. Blev ju inte så dumt! Viktigt att inte glömma att skära i plasten nere i bulthålen, annars finns det risk att man rycker loss plasten när man drar åt bultarna och konan på bulten klämmer åt. Resultatet då, har fått hem svarta hjulbultar nu men det ser ju inte jättedumt ut med krombultar så jag väntar ett tag. Eventuellt så kommer jag trycka dit en smal gul fälgrand för att bryta av lite mot däcken. Ledsen för mobilkamerabilderna och att bilen är skitig, hoppas ni gillade "guiden" ändå. Släng gärna iväg en kommentar eller två i mitt galleri också. God fortsättning!Svar på inlägget: Fälgar + Plastidipspray = Byt färg på fälgarna lätt!Ser ju faktiskt helt okej det där! Nice grejj att göra på vinterfälgar isåfall om det håller bra emot salt osv.!


Grymt!! ska fan göra det på vinterbilen. Hur länge fick du vänta på att få hem burkarna?


Öhm, det tog typ två tre dagar tror jag.


Snyggt! Personligen skulle jag nog maskerat Dodgeloggan i mitten också så den fanns kvar som lite kontrast mot allt de svarta! Sen lär det göra sig fint med en gul kant också som du funderade på. Viktigast när man har svarta fälgar är dock att inte snåla med däckglansen, finns inget fulare än när fälgen är mörkare än gummit!


ser fint ut, 195kr burken verkar ju inte så farligt


Dodgeloggan behöver man inte maskera, jag tryckte ju ut dom och sprayade dom separat. Men jag körde allt mattsvart för jag ville ha gul rand. Nu var den gula randen jag beställde för liten, jag beställde 18" men då dom görs till hojjar så räknar man annorlunda, när jag mätte mina fälgar från läpp till läpp så var det 19" (det är det innersta på däcken som är 18", på hojjar har man inte lika fet läpp helt enkelt). Väntar på ett nytt set nu. Sen håller jag med dig angående däcken, jag brukar alltid köra Bumperfinish eller vad den nu heter på sprayburk, funkar skitbra och man behöver inte få ont i handen av att pumpa. Blir inget skum av det heller. Det var min flickvän som tipsade om det, då hon fått fixa däcken på sin jeep många gånger så lär man sig snabbt det bästa sättet (mycket däck på den). Hoppas lite också att den gula randen hjälper att bryta av så det inte blir så fult om däcken nu skulle vara smutsiga mot all förmodan.


fan va snyggt det blev, har själv kört med plastdip på vinterfälgarna, sitter fortfarande på, och är nöjd som fan. köpte ifrån www.conrad.se


Ska helt klart prova detta på mina fälgar! Hur många lager blev det totalt per fälg?


Jag har precis lackat mina fälgar svarta med en gulrand på. Tycker nog att de här resultatet ser bättre ut. så ska nog till och prova de här!

detta låter ju lite kul! Lite vitt hade nog gjort sig bra på sommarfälgarna. Ingen som vet hur detta står emot kemikalier och tvättar osv?


I denna videon förklarar killen lite vad dom tål http://www.youtube.com/watch?annotation . feature=iv "I have run it through a brushless car wash and it was fine but not a car wash with brushes. I pressure wash them all the time, just be carefull, a good pressure washer? will take off paint. I found armorall works good to clean and shine it up a bit, even the tire foam stuff works ok and doesnt effect the PlastiDip"


verkar enkelt och bra:) Hittade en sjyst bit på tuben också, han änvänder tydligen en guld "metalizer" färg från plasti dip som gör de riktigt bronsaktigt. Ser inte tokigt ut faktiskt http://www.youtube.com/user/DipYourCarc . K54m-r58Hs


Detta verkar ju awsome, lägger det under bokmärken i hjärnan Edit; Kan man inte rent tekniskt köra skiten över hela bilen? XD Vore ju asbra om man tex vill lacka backspeglar? Edit2; Eller om man vill göra kromlister svarta så behöver man inte förstöra ngt Edit3; Om man har en fin bil man kör på vintern kan man lägga såntdär en bit upp på skärmar osv så man slipper salt, sen bara dra av till våren igen!


Japp det går att göra hela bilar. Smådetaljer passar utmärkt också, jag sprayade en interiör-kromdetalj och det blev sweet som fan. Här drar dom bort plastidip från en Subaru med dekaler under och allt. http://www.youtube.com/watch?v=9hnZ084ff-c Men det gäller att ha en stor spruta som inte blandar plastidipen med luften utan trycker ut plastidipen istället. Bara söka på youtube så hittar du nog mer.


Vad menar du med stor spruta?


En sån här: http://www.youtube.com/watch?v=C8UxNoIunrM


De går ju med sprayburk med, men tar nog en vecka eller två haha


coolt,, men vart köper man plastidip för lackspruta då?


kolla hos conrad.se köpte spray burk där, kanske har för lackpruta.

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka