Golf 1 LX - Hur byter man sidobackspegel?

Är så att spegelglaset har spruckit på vänster sidobackspegel. Kan jag få bort spegel glaset på nåt sätt utan att ta bort själva backspegeln? hur isf? Om inte, hur får jag bort själva backspegeln? Ser ju skruven men går ju inte komma åt den. Och hur får jag bort spegel glaset när jag väl fått bort backspegeln? Hjälp så fort som möjligt tack!



Svar på inlägget: Golf 1 LX - Hur byter man sidobackspegel?



ingen som vet..?


Du viker backspeglen framåt för att komma åt den ena. och bakåt för att komma åt den andra.. du måste lossa på spaken i dörrsidan med. men det är lätt att ta av dörrsidan på en golf etta.


Okej. hur får jag bort dörrsidan då? Och hur får jag bort spegeln sen då?


Du släpper skruvarna som sitter under hantaget och en på fönsterhissen(plasten på veven viker du bort, hela skyddet.) Sen pillar du lite med en plastkil mellan dörrsidan om dörren och bänder utåt. Det sitter bara dit trycket med några klipps. Har du högtalare i bilen ska dom skruvas bort först. Plasten på veven luras man av och tror att man ska pilla bort en liten plastplupp mitt i men det är alltså hela vevskyddet du viker upp/av åt sidan. Det finns tre olika speglar till golf ettan. En svart platt, en krom platt, en svart lite bulligare (den med jusstering innefrån.) Den sisst nämda kom runt 1980. De två platta satt på golfarna 79 och bakåt. Men ska jag var ärlig tror jag inte att det går att ta bort glaset på någon av dem. Är det spräckt? tejpa på ett på nytt på de gammla med dubbelhäftande tejp.


okej tack! jag har den sistnämnda. Men sätta ett nytt över det gamla lät som en enklare idé!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka