Funkar fogskum till att täppa igen rosthål?

Hej de är dags att fixa rosten,men då undra jag om man gör rent ytan runt om hålet kan man då trycka in fogskum och sedan glasfiberspackel på sedan?.Jag måste göra en ny kant runt hjulhuset där bakkärmen sitter fast,tack vare rosten så hänger det på ena sidan (backskärmen alltså). Tänkte kanske om man kunde göra en egen skärmkant där bakskärmen ska sitta fast,med fogskum och glasfiberspackel?



Svar på inlägget: Funkar fogskum till att täppa igen rosthål?



Fogskum binder fukt så det blir ingen långvarig lagning..


vilket leder till mera rost


Har du inte tillgång till svets så köp ngt finmaskigt nät av aluminium eller stål och använd som grund att spackla på. Fusklagning yes, men det ser ju inte lika tråkigt ut iaf


Varför tattarlaga?


Svetsa det istället, starkare, snyggare, hållbarare, bättre.....


okej,ne en kompis sa det att han hade gjort det på sin bil.De va ju den billigare vägen för rostlaga,men de få nog bli den vanliga lagningen då.


Blir inte billigare o tattarlaga. För man får ändå göra om det sen ändå. En ekonomiplåt skärmkant lär inte vara så dyr. beror ju på hur mkt rost det är med. Går ju kapa ur o svetsa en plåt oxå.


funka gör det ju men om ett par månader får du likförbanad göra om..


gjorde de på min epa ianna ja sålde den tryckte en platt mott hållet sen fylde ja me fog skum tog bort plattan när skumet hadet bilvit lite hårt ,lätt de torka sen över med lite svart färg





Precis .... å Fogskum suger åt sig vatten efter ett tag när det utsäts för väta .... //Wolfy.


Öh, problemet är ju att det inte är någon lagning...


hela gejen var att spara 500kr att köpa en hel bakskärm,visst rosten har ju gjort så att fästet längst ut på kätmen har rostat sönder.Jag tror ni kan se de på dom korten ja har på min sida,men de blir ju knepigt att kärra en plåtbit runt kärmen?.Därför sa min kompis de där med fogskum och sen lägga över glasfiberspackel på den.


Usch för dessa metoder, jag hade aldrig gjort det. Plåt och svets är det enda rätta!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka