Lacka plast steg för steg samt spackel?

Tänkte lacka lite plast detaljer i bilen. Men är nu lite osäker i vilka steg jag ska utföra det? Har ett litet hum, 1. slipa 2. rengöra? (med vad?) 3. spackla 4. slipa 5. rengöra? 6. grundfärg. (hur viktigt är det?) 7. färg 8. klarlack vad är det för spackel man använder till plast? Kan man använda färg som är avsedd för motorn? dvs. den är värmetålig? Kan man använda klarlack som är avsedd för metall ? Ska man använda denna grund? grund: http://www.biltema.se/products/product. . mId=104648



Svar på inlägget: Lacka plast steg för steg samt spackel?



Det finns en tråd åvan med tips för lack och slipning o.s.v.


2. rengöra? (med vad?) - räcker med vanligt vatten. 3. spackla - inte lite overkill? om inte delarna e repiga o slitna alltså 5. rengöra? - använd medel som e anpassat för innan målning, så kallade "pre paint"... vanligt T-sprit funkar annars med 6. grundfärg. (hur viktigt är det?) - om du vill få bra resultat så, men sen måste du slipa igen!!


Jo men tycker inte den är allt för bra, saknar viktiga delar som vilket spackel osv. man ska använda. Sen står det om metall och inte plast.


Mittkonsolen i bilen, så det är väl vanlig hårdplast ? Gärna lite namn på produkter så jag vet vad jag ska leta efter, finns en så otrolig sjö av lackerings tillbehör så man blir sne Går det använda färg som är avsedd för metall/motorn (värmetålig)? Samt går det använda klarlack som är avsedd för metall? Det som ska spacklas är en repa som är en halv mm. djup samt ett borrhål. Inget stort dvs.


tips är att använda plast primer så att grundfärgen fäster ordentligt


Köpte detta spackel för plast: http://www.biltema.se/products/product. . emId=83293 och detta för lite små metaldelar: http://www.biltema.se/products/product. . emId=83176 blev det rätt?


tyvärr nej. Glasfiber spackel går inte att använda på en vanlinga stötfånfare. det blir hårt. det är inte stöfångare dvs det låssnar.


är det en plastdetalj som aldrig har varit lackad ska den tvättas 5ggr med plastthinner och ligga 1 dag sen ska den slipas använd plastspackel. dimma på ett varv med plastprimer vänta 5-10 min sen ett till varv sen ska det slipas lägg på ett till varv sen klar för topplack bas,klarlack.


Inte stötfångare jag ska lacka, utan plast inne i kupéen.





om det är stora saker som du ska "laga" så är glasfiber spackel valet för dig ... men dom du bara ska spackla så skulle ja köra med ett spackel som heter FLEX (Lite dyrare och härdar på några minuter, gjort för att spackla på plast med) ... eller om du inte alls har lika bråttom så duger Zink spackel ifrån Biltema. Personligen tycker ja Plast spackel ifrån biltema är väldrigt svårjobbat och det spricker lätt. Mvh Wallin.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka