Motverka rost på 3" rör.

Har gjort centrumkåpor till bilen av 3" rör. (Ej rostfria rör) För att motverka rost (ytrost) och behålla samma "Finish" på rören, vad bör jag göra? Funderar på att klarlacka dem... Vet dock inte om det kmr bli bra i längden? Finns det något bättre sätt än att klarlacka? Eller bör det funka bra med att bara slipa ner å klarlacka dem?



Svar på inlägget: Motverka rost på 3" rör.



problemet är att klarlack inte innehåller nått rostskydd. börja med nån rostskyddande primer, sen lägger du färg på det, ska det vara billigt så gör det med sprayburkar men du får inte rostskydd med enbart klarlack och det fäster inte så bra mot ren plåt heller.


A ok men det sög ju. Hur ska jag göra ifall jag vill behålla den finishen som rören har nu?


Prova polera och vaxa dom, kommer dock inte hålla speciellt länge samt att du får göra det lite då och då Alternativet är ju att göra nya i RF så är saken biff


Jo det är sant, bör ju gjort dem i RF, men lite jobbigare material att jobba med dock Får se vad fan jag ska göra med dem ^^


Kör med en transparent grund så kan du klarlacka uppe på den. Visserligen inte "efter boken" men bättre än att klarlacka direkt på ren metall.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka