Innertak på 740

Jag har en 740 där tyget i taket har släppt, någon som har bra tips på hur detta kan fixas enkelt utan att lämna iväg den?



Svar på inlägget: Innertak på 740



Plocka ner innertaket och släng på något flashigt tyg


Det är skummgummit mellan skivan och tyget som löser upp sig. går ju att riva ner tyget från skivan och limma på nått annat kul på skivan. Eller byta innertak (jobbigt som fan). Eller leva med det.


Skär upp taket med en vass kniv el skalpell och spraylimma och fäst upp det snyggt igen Det är inte många som klarar att ta bort ett innertak och sätta dit ett nytt, man måste ta bort rutorna o listerna mm för att kunna sätta dit ett nytt , enklare göra som ja sa med spraylim, blir ju inte nytt men det sitter ju uppe. Huvudsaken de eller ?


riv ner de gamla tygen, vilket är lätt sen ska du skrapa blåsa jaa det finns säkert 100 olika metoder för att få bort det skumgummit som är löst och de som sitter kan lika gärna sitta där, sen köper du ca 2 burkar spray lim och en stor filt eller något liknande


hade det varit kombi så hade vart lätt som en pannkaka.. men nu får du nog riva av bort resten av tyget, skrapa så gott som möjligt och sen massa spraylim (DLS,M3).. Fixa en polare som kan hjälpa dig. Mät upp det tyg du skall använda plus lite extra du kan slänga upp över kanterna. Sen e det bara att börja spruta lim, trycka upp skiten och värma med en hårfön så torkar det snabbare .. Lycka till


Ta ur baksätet och ryggstödet, skjut framstolarna i bakersta läget. Fäll stolsryggarna fullt bakåt. Lägg i ettans eller treans växel. Ta ur ratten. Tejpa fast bältena på yttersidan av B-Stolpen.Ta loss alla clips, paneler, handtag, solskydd, backspegel etc. Ta ut taket genom höger framdörr... Man bör helst vara 3 man om de inte ska gå sönder... Går med 2 men ganska lätt att de går sönder... Har man taklucka i bilen måste man vara 3 st, jätte bräckligt då.


Tack för alla bra tips Får prova med sprejlim och lite nytt tyg


Blir säker det lättaste sättet fixa till det , börja byta innertak e inget för amatörer tyvärr , fast många skriver och beskriver sina bravurer med hur dom kan ......... Lycka Till !





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka