4 extraljus på biltaket. audi 80 avant

HEJ! Jag tycker det är roligt med extraljus och lampor. Snyggt eller inte, funktionen är viktigast. det jag undrar är om någon vet vad det är för ljusbild på volvo 740 orginal extraljus. det jag är ute efter är lång small och har för mej att just 740 hade det. eller har jag helt fel. jag vill inte köpa nya då dom ska va på endast i vinter och monteras bort om dagarna. undrar även och om jag ska ha fyrkantiga eller runda lampor. vad blir bäst! ska även ha 4w position i dom:D KAN ÄVEN SÄGA ATT JAG KÖR CA 50 MIL VARJE NATT OCH BEHÖVER BRA LJUS!!!



Svar på inlägget: 4 extraljus på biltaket. audi 80 avant



Ska du ha bra ljus, så är det hella som gäller. Vi bilägare gör tester varje år på olika lampor/lamptyper så kan du se hur ljusbilden blir där. Ska du sätta på någon ställning på taket o sätta fast eller? Det blåser rätt friskt där uppe så jag skulle föreslå så små som möjligt. Det blir mkt högre bränsleförbrukning om du slänger upp 6 st big nick lampor på taket. Iochmed luftmotståndet så brukar man pålastbilar räkna 0,2 dl/milen extra per stor rund lampa på 82km/h. (källa vägverket-utbildning) Går väl säkert o räkna ut din extra förbrukningmed men jag tänkte iochmed att du kör 50 mil varje natt så bör det väl öka rätt markant. Varför kör du 50 mil varje natt förresten och hur snabbt kör du egentligen?


90km/h men det blir mörkt redan vid kl 15:00 det blir typ natt då. och förbrukningen är inte så viktig inte jag som betalar dieseln:) och jag tror att 740 orginal extralysen är lagom stora till det lyset dom ger. och ja dom ska sitta i en ställning med stag bakåt.


Även om du inte betalar dieseln så påverkar ju kostnaden dig indirekt. Mer kostnader = mindre pengar i företaget = ev mindre i lön för dig. Om du kör 50 mil om dagen, gånger 225 dagar = 11 250 mil, så finns det lite pengar o spara. Men allt är ju relativt.


4 st 100w på taket(2 med brett ljus i och 2 långt) å 4 fram i grillen 100w i dom oxå(2 brett å 2 långt) + 100 i vanlig Hellyset då har du ljus så du klara dig 1000w framåt bör räcka :p


4st xenon konverterade bosch profil(dom kantiga) längre luft motstånd än bosch bigknick. går säkert bra med halogen också.


Nbb Alpha 225 & Bosch Big Knick har en mer koncentrerad ljusbild som gjorts i tester .. Jag skulle dock välja Nbb lysena, då bosch har en tendens att rosta fortare och kärva i skruvarna osv. Sen måste jag säga att xenon är oslagbart .. och placering på taket medger att dikena blir mer upplysta, så det är ett bra val (som sagt funktion före styling) Det jag dock kan tänka mej vara irriterande är om motorhuven lyses upp av extraljusen på taket?


sätter man ljusen vid Bstolpen eller just bakom funkar de fint. finns taklucka kan de blända lite men passageraren kan läsa dagstidningen utan problem inne


Ljus på taket har en nackdel dock. När det är disigt/dimmigt ute så ser man ljus strålar som belyser väder istället för vägen så det blir bara vit dimma framför. Men när väder är fint så gör dom sitt jobb men vete funken om det blir så mycket mer ljus i diken av lampor på en p-bil tak. Lastbil är ju en annan sak - det är 3-4 meter höjd på taket.


740 original ?





Undrar också vad det är för ljus? Är det originaldimljusen i spoilern TS menar? Mvh Tommy


KLART!!!!!! INNAN JAG HADE EXTRALJUS PÅ TAKET LÖS DET ca 500/METER LÅNGT OCH ca 15/METER BRETT. NU 950/METER!!!!! OCH 30/METER! OCH DÅ HAR JAG BARA 55W LAMPOR I ALLA EXTRALJUS PÅ HELLA BILEN. (SOLKLART;)


Vad har du som generator? Ett mindre kärnkraftverk?


Varför inte satsat på 2-3st bra xenonljus istället? Mer ljus och defintivt snyggare.....det där såg ut som....ja....


snyggt. xenonkonvertera dom på taket. du har väl strömbrytare så du kan stänga av dom på taket? jobbigt som fan att köra vid snöstorm eller dimma om dom är igång





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka