Silikonslangar (Går det att forma grövre slangar?)

Jag har några funderingar ang. silikonslangar. Eftersom jag har en väldigt udda bil så finns det inga färdiga kit till den, vilket innebär att jag får köpa slang på metervara. Det "tråkiga" med att köpa metervara är att det, enligt min mening, inte går att forma den. Visst, man kan sätta vinklar på den. Men min fråga är.. kan man forma den på något sätt?



Svar på inlägget: Silikonslangar (Går det att forma grövre slangar?)



Hur menar du med att forma den? ska du ha flera böjar på slangen? Har du bildexempel?


tanken var väl om man kan få en rak slang att se ut typ såhär. (bild lånad från www.do88.se)


Allt beror på vilket silikon som man använder sig av. Vissa silikontyper är formbara vid temperaturer under 200 grader, medan glasfiberförstärkta värmetåliga slangar ofta innehåller tillsatser som gör att dom står pall för över 350 grader. Men lite borde det gå att forma dom. Tänk på att det kan vara svårt att inte minska innerdiametern när man gör en böj.


tack så mycket. vet inte hur viktigt det är med exakta mått på innerdiametern om man endast ska använda den till kylarsystemet.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka