Tona med lackering

Tjenare! Har hört att man kan lackera rutorna med precis den toningen (som skydds film) man vill ha! Lite svårt att förklara men jag hoppas att det finns någon som vet och förstår mig!! Undrar vart man kan göra det och om det är dyrt? Och om man gör det själv, hur går man till väga? Tack på förhand!! "Frippe"



Svar på inlägget: Tona med lackering



Det går, men det är inte lätt. Det finns speciell toningsfärg för det ändamålet. t.ex denna:http://www.racimex.se/tillbehor/kemi-ol . svart.html


lånar lite, är inom samma område så hoppas det går bra! går det att tunna ut färg såpass mycket att det går att tona en bakruta med färgsprutan? vill göra något åt caddyns bakrutan, och den går inte att lägga film på, så tänkte om det gick att lägga ett tunt lager som man ändå kanske kan se lite granna igenom!? var en tanke som flög igenom huvudet precis bara!


Det låter som en bra idé. Men jag skulle nog försöka mig på toningsfilm ändå, med hjälp av lite värme så kan man nog mjuka upp filmen så att den formar sig efter rutan .


Men vet du någon sida där man kan kolla prisklasser på lack toning? Om det finns något företag som gör det i nu läget? Eller vart man kan få information om hur man blandar upp färgen så den är redo för användning? Jag har en lackerare, men han har aldrig gjort det förut men skulle vilja pröva.


Man blandar väl lack och klarlack. läste det i en gammal bilsport för 100 år sen.


Japp det är klarlack som gäller. Man måste dock ha mycket av svart,rött eller vad man ska ha. Oftast tar jag karlack och blandar i lite voc färger. Vatten baserna går ej. Funkar precis likadant på rutor. Man det mkt viktigt att få ett jämtlager över hela rutan. Här har jag tonat den "vita" delen och klarlackat hela.


Det ser ju riktigt bra ut!! Men jag har funderat lite... Går det verkligen att få den den där "toningen" att du ser ut så att det inte bara blir svart?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka