Xenon look - lagligt?

har besiktat med sånna monterade många ggr utan några problem ALLS!! En gång sa en gubbe bara" såna där gillar vi inte så mycket"...så KÖP du! Finns billigare än realcars oxå...kan nästan lova att kvalitets mässigt är det ingen skillnad heller....kolla tex på http://arostuning.e-butik.se/show_produ . %26s3%3Don där har dem för 195:-...



Svar på inlägget: Xenon look - lagligt?



Tack för ett exemplariskt svar på min fråga! Tack ni andra med som hjälpte till. Det ledde dock in på en följdfråga för mig.. vad är det för skillnad mellan H1, H4 och H7 som lampornas betecknas med?


Det är helt olika modeller av lampor


Det var så uppenbart så jag såg det inte.. eller nått Tack, jag ska tydligen ha H7 dessutom.


Dvs, kolla upp vilken typ av lampor du har... Så länge dom är e-märkta så är dom väl ok att använda? Jag har funderat på att konvertera mina gamla Volvo PV 544 till xenon (org), för att få ner strömförbrukningen i bilen och samtidigt få bättre ljus. Fast då blir det inte tal om något extremblått ljus...


Det vore riktigt elakt Har varit sugen på det i golfen min med men vet inte om jag anser det värt pengarna ännu på den..


Det ligger långt ner på min prioriteringslista, men jag hade faktiskt tänkt använda bilen ganska så mycket och då kan det ju vara bra xenon, med tanke på att original-ljusen inte är så speciellt vassa. Planerna är att PV:n ska se ganska så original ut på utsidan, fast med några gamla extralysen och lite toning på rutorna (och ett par fina fälgar förstås).


jag har äkta xenon på capricen, det är dock inte tillåtet, måste ta ur dom före besiktningen. men på 265:an har jag 80/100w xenon-look lampor som kostade 50kr paret och lyser mycket mer blått än dom flesta xenon-look av känt märke och dyrt pris.. jag blev riktigt förvånad över det extremt blåa ljuset. se här: http://community.webshots.com/photo/435 . 0327zbZZLE


_chevrolet_: var har du köpt dom? kan du länka till produkten? Lät väldigt intressant dom där lamporna. snygg färg var det också. Går dom igenom besiktningen?


var med på en bess förra veckan, å då fick polaren 2a på lyserna pga att de lös blåaktigt... men det va också en väldigt sur bess-gubbe... men hur svårt e det att byta inför bess?





Så surt att de ska kosta så satans mkt i frakt bara! kostar ju lika mkt som själva lamporna!!


karlssons varuhus i dals-ed vet inte tel. nummret men sök på eniro.se japp dom gick igenom senaste besiktningen bes. mannen trodde att jag hade xenonkonverterat och ville sätta ett föreläggande om reg. besiktning på den men då sa ja: stopp där det är vanliga glödlampor såg du inte det när du tände dom eller?? vadå sa han.. ja xenon tänds ju på ett speciellt sätt om du kanske har lagt märke till det...... näe. det har jag verkligen inte..


så här såg lamporna ut:http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=40330 http://www.junsele.com/viewpic.asp?id=40329


_chevrolet_, det står 180/160W på dom... och 6000K. Den mest extremblå tonen ligger väl kring 8000K har jag för mig?


jo, det står så. men under står det 100/80 och lite kinestecken.. och även på själva lamporna står det 100/80 ja 6000k stämmer nog bra. och nej, det finns strålkastarlampor ända upp till 12000K (xenon) edit: det var visst ovanför som 100/80 stod och så är det en röd pil ner till 160/180, så dom måste ju mena att de lyser som om det vore 160/180....


Dom kanske menar på att dom lyser som 180/160 Wattare? Jag tänkte mest på toner som är "lagliga". Det är väl bara utryckningsfordon som får ha den färgen (på sina blåljus typ?) Jag har bara sett 10000K på marknaden, men jag antar att polisen kör med 12000K-lampor, även om dom kanske inte är xenon direkt.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka