Val av profil på däcken?

Måste köpa nya sommardäck nu till våren och har hunnit fundera lite krind vilken profil på däcken jag skall satsa på denna gång, nu har jag 225/45/17. Hade tänk mej 215/40/17 för att få fälgarna att se lite större ut:)men det fyller ju tyvärr inte ut hjulhusen lika bra,vad borde jag välja??mindre eller större profil?



Svar på inlägget: Val av profil på däcken?



Du ska välja det som är rätt till bilen och inget annat. Vad har du för dimension orginal så kan man utgå från det sen. Du bör ha så likvärdig rullomkrets som det går emot orginal. Allt annat blir knas.


rätt till bilen? original är 195/65/15


Då ska du oxå ha 225/45- 17 och inget annat på 17 tums fäljar. Enkelt att välja Vill du ha större fäljar så köp större och kör med 225/40-18 istället som då blir rätt.


Och 225/45 -17 är exakt i rullomkrets


vad är det som säger att det måst vara 225/45?borde ju gå att spela lite med profilen?


har du fel profil så visar din hastighetsmätare fel, + att det är sjukt fult att ha hjul som inte fyller ute hjulhusen. Men du kan ju öka bredden samtidigt som du sänker profilen, då bibehåller du rullomkretsen... tex. 225/45 R17 255/40 R17 Sen beror allt på hur breda fälgarna är, vilket ET det är på dem osv osv..


Det BMtech troligtvis menar är att du ska ha en matchande profil gentemot dina orginalfälgar/däck. Tex, du har 7,0" (bredda)orginal fälgar med 195 profil. Nu har du andra fälgar med annan bredd vilket medför att du måste anpassa däcken efter den nya storleken. Gjorde bort mej på det här och köpte på tok för bredda däck till min vilket innebar att jag aldrig fick bilen att kännas riktigt stabil med de däcken. Tror jag lyckades hyfsat med att förmedla vad jag menade:)!


Rullomkretsen blir 1,2% mindre än orginal med 215/45 istället för 0,0% med 225/45. det går absolut och köra med 215/45


joo,jag vet,men jag tänkte att profilen kunde hjälpa till lite med utfyllnaden..





En riktlinje är att det ej skall diffa mer än 5% ifrån original rullomkrets, och det är max vad som rekommederas. Du kan själv räkna och spåna här: http://www.shrek.se/rullomkrets.htm


okej:)jag får väl sänka bilen istellet för att få min hjulhus fylda:)


... och är bilen sänkt så tänk på det också... Mina vinterdäck ökar bara lite, lite mot original, men ihop med sänkningen kan jag meddela att det tar i inne i hjulhusen när jag kör över gupp och kanter! Får bättra på rostskyddet då och då, har inte råd att köpa andra beggade vinterdäck, de här fick jag tag på billigt och nu får de banne mig gå som de är!


kan man ha 235-45/17 på 7t breda fälgar? blir 1,3% skillnad.. ? har 225/45/17 nu men är slut ska köpas nya...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka