Åtgärda "immiga" strålkastare Saab 9-5

Min ena strålkastare är immig som bilderna nedan visar. Jag har fått olika besked om vad det kan bero på. Strålkastarglaset är gjort av plexi. Vad tror ni det beror på? Förslag på hur man åtgärdar detta? Glaset verkar väldigt solidt limmat samt de sedvanliga clipsen. Från 2002 och framåt säljs bara reservdels strålkastare kompletta, och jag behöver ju bara nytt glas. En bild som tydligt visar skillnaden på mina strålkastare om någon nu får för sig att jag överdriver. Mvh



Svar på inlägget: Åtgärda "immiga" strålkastare Saab 9-5



fukt ilampan, kan bero på att glaset inte är tätt tillräckligt?


Dessa håller ej tätt som standard, borra ett litet hål genom plasten på undersidan av strålkastaren, bara genom den svarta ytterplasten. Problem solved!


Säker på att de hjälper? Tänkte att vatten kanske kan stänka in vid regn osv. Då ska jag bara komma på ett sätt att torka glaset gärna utan att ta av det från strålkastaren.. de verkar inte som att det är tänkt att man ska kunna dela på dem..


Har gjort de på flertalet 9-5or, så ja. Kolla också så att locket på baksidan sitter på ordentligt. Nej tanken är inte att de ska gå att dela på. Torka de med en hårfön eller varmluftpistol på låg värme


Tack, de ska jag göra Tror bara att imman blivit som en beläggning nu på glaset.. så får klura ut et sätt att tvätta bort de


Borra hål är lösningen på problemet..Dimman behöver vädras ut.Gjorde så på mina efter tips o det funkade kanon.


Är det där verkligen imma pga fukt och inte att solen blekt plexiglaset...?! //Brådhis


Det har helt klart blivit en beläggning när fukt torkat bort gång på gång. Jag har spenderat större delen av dagen med att försöka tvätta bort detta genom hålet från glödlampan.. att göra de genom de hålet e väl ungefär som att va gynekolog..


Vad tycks? Gjorde ett hål undertill också.





Ser ju betydligt bättre ut! Kan tänka mig att det är lite knepigt att komma åt till höger där, upptill. Men annars mycket bättre!


Skillnad!


I princip omöjligt skulle jag vilja säga i det hörnet men annars fint ja, tack


Vet inte hur Saabs är limmade,men mina gick att lägga i ugnen o värma isär.Var sedan lätt att maska dom o lämna dom till lackeraren. Kunde kanske gå om man vill fräscha upp dom ordentligt inifrån?..


Ser ut o vara nånslags silikon. Ja kanske det fick bort nästan allt, är rätt nöjd med det.


Det vanligaste felet när strålkastare får en hinna (ej imma!) på insidan av glaset, är att någon råkat ta på glödlampan vid montering och när den sedan blir varm förångas fettet från fingeravtrycken och bildar denna hinna! //Brådhis


Kanske bäst ja torkar av dem då innan ja sätter på strålkastarna


Ja, och helst med något fettlösande som t.ex. sprit eller liknande! //Brådhis


Japp, tack för tipset


Bumpar gammal tråd men visst stämmer det att man är tvungen att plocka ned stötfångaren för att plocka bort strålkastaren på en 9-5?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka