Xenonkonvertera hel- eller halvljus?

Vad är egentligen bäst? Blir ju bättre helljus med xenon men det tar ju några sekunder innan lampan "brinner upp sig" så det kanske bara blir jobbigt att ha det i helljuset?



Svar på inlägget: Xenonkonvertera hel- eller halvljus?



Har nyligen upptäckt att det kan skilja väldigt mycket mellan olika kit när det gäller upptändningstid.. Mina tar ganska lång tid men det gäller bara första upptändningen. När man bara bländat av för möte och dylikt så tänder dom upp igen i princip direkt..man lär sej efter ett tag att man kan slänga igång helljuset INNAN man egentligen behöver det så det hinner brinna upp sej Ljuset blir ganska otroligt mycket skönare och ljusare Jag ångrar inte att jag konverterade mitt helljus..


konvertera båda. du kommer inte ångra dig


Konverterade mina halv/helljus till xenon på audin, säger det montera 50w xenon på helljusen och du behöver inga fula extralabbar. 50w xenonet jag monterade på helljuset lyser bättre än mina 3st bigknickare med halogen jag hade innan!


så det bästa är att montera i helljuset alltså?


Ja, sen beror det på om du vill ha mer ljus så då är de bara xenonkonvertera ett par extraljus också, men jag är då helnöjd med mina xenon i helljusen!


Det bästa för egen del är ju både hel och halvljus. Men det lagligaste är ju bara helljuset. (då man egentligen måste ha nivåreglering med tbh till halvljuset, dessutom har vissa personer en tendens att stirra in i xenonkonvererade halvljuslampor på mötande bilar och sen tycka att dom bländas)


Xenon i allt Som "YipYip" sa så är det ju en viss tändtid, men slå på helljuset lite innan det behövs så blir det skitbra, sen är det ju bara första upptändningen som är så där seg, vid tändning efter möte så är det 90% ljusstyrka direkt .. jag har 35w 4300k på halvljuset & 50w 5000k på helljuset och jag ångrar mej inte för 5 öre att jag köpte dom helt klart värt det, på den andra bilen, v40in är det halogenlampor i hel & halvljus + 2 blåa runda extraljus med 55w lampor i .. men mitt helljus på v70in är fan bättre Xenon kostar men det är heeeelt klart värt det!


nej det var därför jag köpte xenon, så jag inte skulle behöva ha extraljus


så det är ok att besikta med det på helljus?





Det ska det vara, men man kan aldrig garantera nåt när det gäller bilprovningen... Är dom tjuriga så kan dom ju gnälla på nästan vad som helst o lite till...


Här har du lite att läsa, bra tips http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=157573


Ja


då hoppas vi på att de går ska ju ha ögonlock också sat tack för svar, alla


En sak att tänka på de där med upptändningstider. Halvljuset ska vara av sådan form som inte slocknar när man går över till hel, för i så fall får man en period av mörker mellan:P


Lånar den här tråden istället för att göra en ny, men såg att dom hade billiga kit på tradera.. sånt här..finns flera stycken så man kan komma billigt undan om man budar då men är de något att ha eller vad tror ni? http://www.tradera.com/55W-Xenonkit-Xen . _104946670


dom där är ifrån vvme.com och dom har sådan som budar åt dom så det hamnar på en viss nivå, 55W kiten brukar hamna på 6-700kr på tradera, ifrån vvme.com kostar det väl ca 4-500kr och man kan köpa ungefär detsamma på jula för 990kr Läs även denna tråden, där står en del nyttigt:http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=157573 här finns en tråd till om bl.a vvme.com http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=158841


Konvertera bara helljuset om du inte har automatisk nivåreglering i halvljuset. Hatar alla som monterar xenon i halvljuset och bländar alla som kommer i dess väg!


ja jag ska enbart konvertera hellyset


Bra! Kolla på min passat så finns det bilder på skilnaden mellan xenon och halogen...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka