Ungefärlig kostnad för att lacka om bilen

vad kostar en bil?



Svar på inlägget: Ungefärlig kostnad för att lacka om bilen



testa söka på forumet så kommer det upp en miljard trådar om samma sak... Men åk till en lackeringfirma och fråga va dom ska ha för att lacka din bil...


Om du lämnar en "färdigslipad" bil till en mindre noggräknad (svarta pengar) lackerare så kan du kanske komma undan så billigt som 6-7" inkl material. Skall de göra allt förarbete oxå så kostar det (Sthlm) ca 15" för en normalstor bil, vet inte om man får kvitto då dock...Det är ungefär de lägsta priserna, sen kan det skilja otroligt mycket i pris mellan olika firmor, hellack är inte så populärt, det är jobbigt o tar tid, bättre då med "snabba jobb" som en skärm eller huv eller liknande.


Säger som andra: SÖK! Det finns massviss med trådar ang. det här:Plockar du av kjolpaket och andra delar själv, eller låter du lackeraren göra det? Är bilen rak i plåten och fri från rost? Ska du lacka hela bilen inkl handtag, lister innanför dörrarna? Vilken färgkulör ska bilen ha? Hur många lacger klarlack vill du ha? Finns så otroligt många frågor, så det bästa är väl att åka runt till lackfiromor i din närhem och fråga? Om någon här skriver att du kan få din bil lackad för 5000kr och du kommer till din lackerare och han säger att han vill ha 15.000, vad gör du då?


jag säger så enligt min erfarenhet att på mitt jobb om du gör förjobbet själv och vi på jobbet får göra finliret så kostar det iaf mellan 10-14 tusen men om du lämnar bilen bara utan att gjort något så får du lägga ut 20k iaf för färg,material och jobb!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka