Spraya grillen svart på volvo 850? *Färdigt*

Ja som topic lyder så undrar jag om det blir snyggt om man sprayar originalgrillen svart? Någon som gjort detta tidigare och kan komma med tips? Jag tänkte att jag skulle lämna de redan "kromade" områdena på kanterna fria och låta volvoemblemet vara. Kan det vara nåt?



Svar på inlägget: Spraya grillen svart på volvo 850? *Färdigt*



Väldigt många som gör på det viset, har en bild på 850n där jag har lackat min. Kika där om du vill.


De har ja gjort mä du kan kolla på min mä , män du får måla den ett par gånger om året om den ska va snygg för färgen låsnar lätt av stenscott..


Tack för svaren! Väldigt fina bilar och resultat! Nu blev jag även sugen på att byta volvoemblemet på grillen med. Är det svårt? Vad behöver jag? Lim? Svets?


Inte svårt, pilla bort det gamla, och dit med det nya som är självhäftande. 30882392 heter det hos volvo, kostar 200-220:-


Va? Självhäftande? Kan ju inte bli bättre! Tack för svaret! Ni är guld värda allihop!


Har oxå målat min grill precis som du beskrev det.. Tycker de blev snyggare.. Kika gärna..


Jag kan bara hålla med, det ser mycket bättre och stiligare ut! Hur bör jag göra vid ommålningen? Räcker det att jag använder en "matt" färg? Ska jag även lägga på ett lager klarlack?


Min är en seriöst lackad orginalgrill. Men borttaget emblem och spåret ijenlaggt. (annars ser det lite b ut) Tycker det e tillräckligt snyggt.


har gjort de på min oxå, men har fasiken inte lagt ut bild än på hur de blev!





Sådär, nu har jag köpt emblemet på volvo, gick på 239 spänn. Kommer att arbeta på detta vis imorgon förmiddag: 1. Tvätta grillen med avfettning. 2. Avmontera emblemet och "fästet". 3. Sandpappra ytorna som ska målas. 4. Tvättar och torkar av igen. 5. Maskeringstejp på ramen som ska förbli kromad. 6. Lägger ett första lager svart matt (akrylfärg). 7. Väntar en timma eller två. 8. Lägger ytterligare ett lager färg. 9. Torka 10. Montera på det nya eblemet och sätter tillbaka "fästet" 11. Ploppar in grillen i bilen igen. Låter det bra?


Kan nu säga att det börjar likna något. Har nu lagt på 4 tunna lager svart färg och 2 lager klarlack. 2 lager klarlack återstår. Lägger upp en bild när det är färdigt!


Såhär blev resultatet. Finns ytterliggare ett par bilder bland mina projekt för de som vill se mer.


Ser hur bra ut som helst


Fy fan va bra, jag håller faktiskt på just nu och gör likadant tack för instruktionerna, blir lättare att göra sakerna i tur ordning! Ditt resultat blev ju as bra!! Mitt lär inte bli lika avancerat men hoppas få ett någorlunda resultat... men det kommer inte bli sämre än innan i vilket fall





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka