Måla insatserna av framljusen

Halloj! Tänkte ta mig för att måla insatserna utav framljusen. Från detta:http://static.howstuffworks.com/gif/veh . ht-480.jpg Till detta:http://www.atozautolights.com/images/Bi . AMAL1D.jpg Dvs det är denna del jag vill måla:http://forum.mazda6club.com/attachments . ag0232.jpg Svart skall det självklart vara. Mattsvart är antagligen snyggast, men finns det någon halvblank så gärna det. Har en burk högtempfärg ifrån biltema, men den är så förbannat rinnig. Vad kan ni rekommendera som inte rinner som biltemas vattenspray?Svar på inlägget: Måla insatserna av framljusenJag lackade insatserna på en uppsättning strålkastare jag hade för några år sedan, då använde jag Hagmans svarta värmefärg. Den fungerade utmärkt.


Sjyst! Funderar bara på det att färgen måste värmas för att den ska härda, och det lär knappast bli 250 grader inuti ljuset. Slängde du in insatserna i ugnen efteråt? Går lite i tankarna kring motorfärg, om det kan vara något...


Hur är det när man ska få bort/sätta tillbaka limmet på strålkastaren? Finns det någon metod som gör att man inte förlorar den tätande egenskapen man har från början?


helt vanlig svartfärg av valfritt märke duger.


biltemas svarta plastfärg fungerar kanon till det ändamålet, lackat många insatser (och annat för den delen också) med den färgen. beroende på vad det är för form av tätmassa kan man oftast bara värma allt igen och det blir tätt, annars får man sätta dit nytt (valfri fog som har den färg du vill ha samt är avsedd för utomhusbruk och är lite flexibel)


Ärligt talat känns det tämligen onödigt att härda en färg som aldrig kommer utsättas för något annat än luft. Ytan kommer ju aldrig i kontakt med någonting så länge insatserna sitter inuti strålkastaren


lite sent ute, men går det igenom besiktningen med målade insatser?


Absolut! Ska man vara riktigt petig kan jag tänka mig att det kommer i konflikt med bilens helbilsgodkännande, men jag kan aldrig tänka mig att någon besiktningsman skulle hänga upp sig på det. Strålkastarnas funktion påverkas ju inte.


Okej tack för svar

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka