Xenon (ström) Problem

Satte i mitt xenon kit i min V40 T4 -98 igår och startade upp tändningen och då tändes bara den ena lampan. Och det visade sig att när man kopplar ur den ena så lyser den andre och vice versa. Och enda sättet att få båda att lysa var att ha ena lampan urkopplad när man startar bilen och koppla i sladden efter man startat bilen. Vad kan detta bero på, är det bilen om inte orkar starta båda lamporna samtidigt? Snälla hjälp mig!



Svar på inlägget: Xenon (ström) Problem



Det är ett ganska vanligt problem med aftermarket xenon. Min farsa har samma problem med en audi a6 och en honda crv. Om någon har en lösning så skulle det vart kul.


testa med bättre ballaster


Vissa produkter kopplar man extra jord samt + till tex batteriet, jag upplever att dom har inte detta bekymret. Medans dom som jag lr mina vänner råkat ut för har endast jord och ström från lampsockeln, vilket tydligen inte räcker, då xenon kräver en hel del för å starta! Så ibland tjänar man på å handla lite dyrare saker! Som nu i julklapp fick ja en xenonsats av tanten, från xenonkungen. inte startat det än då bilen byggs, men första intrycket är bra mycket bättre än alla andra satser ja har/haft!


eller så kopplar man in ett Relä som separat strömmatning.. så fick jag göra på peugeoten, annars så komm det massa med störande felkoder på strömmatningar och grejor.


är ju nått spec med v40 och styrningen av lamporna, vet inte riktigt vad det är men det är nå skumt!


Ett relä löser allt (nåja rätt kopplat det mesta utom lampvarningssystem...)


Tack för tipsen ska prova dom. Fick ett tips av en vän med samma problem på en Audi A4 -04 och han startade bilen i p-ljus läget och slog om till halvljus efter ca 20 sek och det hjälpte då generatorn laddade upp ballasterna med mer ström och fick på så sätt mer "kräm" för att tända xenon-lamporna! Ska antagligen prova att sätta i dom imorgon så återkommer med svar när jag testat!


borde det inte bara räcka med att vrida om spaken till p-ljus och tillbaka så startar väl lamporna om? Även om bilen redan är igång? Om man nu glömmer att starta den i p-ljus läge menar jag..


Har satt i dom igen nu och det funkar klockrent när man startar bilen med bara p-ljusena tända och väntar ca 15-20 sek innan man slår på halvljuset. Antagligen för att generatorn då hinner "ladda" ballasterna med den startström som behövs för att tända båda. YipYip: har inte testat om det funkar men kan prova imorgon.





Det funkade bra att vrida om till p-ljus när motorn va igång och sen vrida tillbaka till halvljuset efter en stund om man skulle glömma göra det innan man startar bilen!


konstigt. jag kan starta mina 4st 55w på en gång utan att bilen är igång. Köpta från china. 1000kr för 2st satser


så bra...tycker oxå det verkar mycket märkligt att det inte går starta upp båda direkt..ballasterna måste väl ändå kunna laddas upp och hålla laddningen innan du stänger av bilen liksom. Men vad vet jag.


Ja man tycker ju det. Och det verkar inte vara relaterat till endast v40 för en polare hade samma problem på sin audi a4 1.8t -04..


kan svara på den. det gäller endast på S/V40 från 96-98. dvs Fas 1. de har h4 lampor där fasskiftningarna inte stämmer med xenonsatserna (i regel) det enda man behöver göra är att byta plats på stiften på hel och halvljus. så löser det sig. dock förstår jag att detta problem inte var relaterat till ts problem





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka