Tona sidoblinkers, lagligt ?

Tänkte höra om det är lagligt att tona sidoblinkers på tex framskärmen ? Tänkte tona mina röda eller svarta.. Vita med orange lampa torde ju vara lagligt



Svar på inlägget: Tona sidoblinkers, lagligt ?



svar nej.. de är inte lagligt.


Olagligt att tona alla ljus, även om man kan lyckas få det genom bes.


sen är de ju inge snyggt


Jag har då svarta. Inga problem eller något på besiktningen


ja sen bor du i pite med hehe kanske inte så hårda där på besiktningen


haha ne man vet ju aldrig Dock har ja bott i sundsvall med. Skönsmon ^^


Godkänt? Nej Böter? Ja Kan gå igenom besiktning p g a av en trött besiktningsperson som är konflikträdd? Ja Relevant? Nej Snyggt? Nej Vad menar du med vita med orange lampa? Vitt glas med orange blinkande lampa är godkänt.


vad ja fattat så menar han dom som sitter ovanför hjulet!


Mina är tonade och gick igenom besiktning. Men som sagt, beror mest på tur.





min bil går igenom utanproblem och känner ingen som inte fått igenom bilen med tonat blinkersglas


Se där ja... och flyttade till pite vad heter hon haha Tänkte på en sak.. de går igenom om de blinkar orange klart och tydligt.. sen får dom vara näst intill vilken färg som helst... men är de verkligen snyggt? på -80 talet var de ju skit "läckert" men 2010??


Jo har själv varit nära o få anmärkning på tonade skärmblinkers.. Dock INTE HEMMATONADE för de e så jävla fjortis när man tonar blinkers/baklampor/framlampor med nån jevla glasfärg utan mina var köpta.. Tog en liten stund att övertyga gubben att dom var köpta och godkända.. med hjälv av en annan kille på besiktningen också.. som intyga för gubben att de finns att köpa sånna.


vissa bilar är det ju tonat redan från början tex saab 9000 bak blinkers


Det står i lagtexten att lampor i efterhand inte får förses med ett färgskikt. Alltså är en "fabrikstonad" e-godkänd lampa ok men inte en hemmatonad. (vet som sagt att texten finns även i flertalet trådar här på garaget, men orkar inte leta upp den nu)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka