Problem med att få bort lack på fälgar

Hej. Vill börja med att säga att jag sökt en del men inte hittat nån lösning på mitt problem. Tänkte göra i ordning ett par aluminiumfälgar så jag tänkte blästra dom rena. Nu är det så att blästern biter inte på färgen. Färgen har släppt lite här och där och jag lyckades dra loss en reva och färgen verkar "seg" och är ganska tjock, har prövat att nöta ett tag med blästern men det händer inte så mycket. Vad kan det vara för slags färg på fälgarna som är så tjock och seg och finns det nåt som man kan lösa upp den med? Har hört om fälgrenoverare som sänker fälgar i bad för att få bort färg, vad är det för nåt i baden? Nån som har nåt annat tips? Tacksam för svar



Svar på inlägget: Problem med att få bort lack på fälgar



Hej Om du ska lägga ned fälgarna i något slags kemiskt bad kommer det att krävas en hel del vätska, det skulle jag nog avråda ifrån. Ofta är den enda lösningen, tråkigt nog, hårt mekaniskt och försiktigt arbete. Prova någon form av sliptrissa försiktigt, eventuellt skrapa med kniv eller dyligt, men var försiktig så att du inte skadr fälgarna för mycket. Mindre märken är ingen fara då du endå måste spackla och slipa ytan innan lackering.


Lämna in dom till en firma som har riktiga blästersaker. Nackdelen är ju att halva fälgen försvinner Jag såg ju någon firma som hade sånt där avfärgningsbad som löser upp färg, att göra något sådant själv låter inte lönsamt.


Ok jävla skit då, får se hur jag gör. Hörde med en lackfirma förut och dom hade visst nåt medel som kunde funka, var tydligen ganska elakt och fick egentligen inte säljas längre eller nåt sånt. Kommer inte ihåg vad det hette men har för mig han sa att det var från norge. Känns ganska drygt att skrapa/slipa bort färgen då den är så tjock och det vore ju kul att kunna slippa massa märken och så. Får pröva med det där medlet nån dag så får vi se hur det går. Tack för svaren!


Ja, bums har jag för mig att det hette. Hade en sådan burk ståendes i garaget. Somsagt väldigt bra drag i de Men det finns nyare färborttagningsmedel, som dom använder på Boeing-flygplan. Finns att köpa på en del hemsidor. Vet dock ej effekten på det medlet. Mvh // Snoffex


klotterbort är ett bra medel som tar bort färg som inte är ungnshärdad o det är riktigt bra jag har provat





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka