LEDbelysning

God kväll. Har lite frågor om de här nya LEDtekniken som är så snygg! Tänkte sätta i det i mina lycktor fram och ev bak men undran är om det ska kopplas på något helspeciellt sätt - är inte så haj på bilar. Något liknande detta: http://www.blueride.se/flexibel-tub-25- . ath=121_43 att slinga i lycktan(kom gärna med tips vad man ska/kan sätta i). / Larssa



Svar på inlägget: LEDbelysning



Det är inga svåra saker. Sen beror de på, ska du ha de till en knapp inne i kupén, eller ska du koppla de på parkeringsljus eller hur hade du tänkt dig?


Framförallt en sak värd att tänka på är den klassiska lamptypen W5W som ofta sitter i parkeringsljus, intrumentbräda m.m. De har ju ingen plus- och minus-sida så att säga, det har däremot LED-dioder. Nu hade du kanske inte tänkt köpa lösa dioder men det kan vara bra att veta. När jag började byta ut inredningslamporna trodde jag först att det inte fungerade eller att lampan var trasig men jag hade bara satt den åt fel håll. I Övrigt är det bara att köra på. Tänk även på att dioder drar mindre ström så har du en hyffsat modern bil kan den varna för trasig lampa om du byter orginal-lamporna till dioder.


Personligen tror jag att det är svårt att montera dessa i en s500 och få det att likna något. Då menar jag inte att det är mer svårkopplat eller liknande utan att du helt enkelt riskerar att få bilen att se billig ut.


Tack för svaren! Kommer givetvis inte sätta något på bilen så den ser billig ut men ska se om det ser fräscht ut eller inte! Före och efterbilder kommer! Rock 'n roll! / Larssa


Rocka på, det kan bli snyggt, det kan bli "epa" av det hela också men det vet du ju inte fören du testat. Lägg upp bilderna här sedan när du är klar.


Vet inte vad du ska använda dej av för dioder men tänkt på att vissa dioder brinner upp om du kopplar dom på 12V! om det inte är 12V dioder måste du använda motstånd! Edit.: Såg att slingan du länkade till var 12V.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka