Syns lampor genom solfilm med 0% ljusgenomsläpp?

Halloj! Med risk för att framstå som alldeles tom i huvudet, så tänker jag ändå fråga Om man sätter solfilm på bakrutan som är täckande (alltså 100% 0% ljusgenomsläpp) kommer det då att synas om man tänder lampor inifrån genom solfilmen?



Svar på inlägget: Syns lampor genom solfilm med 0% ljusgenomsläpp?



fan intresant fråga. om det är 0% ljusinsläpp så borde det ju inte synas tycker man.


Beror ju alldeles på hur starta dom är... Men har en kompis som har en Passat, med original bromsljusramp i bakrutan, och han har det mörkaste toningen och det lyser igenom utan problem.


Redigerade din rubrik, läs rubriksanvisningarna innan nästa trådstart. Mvh.


Retepoj: Om det är en original ljusramp med bromsljus så brukar dom sitta direkt mot glaset och därmed tonar man inte över dessa. Mina lampor kommer att sitta innanför glaset (inte direkt mot glaset). Däremot kommer dom lysa starkt, det är dioder jag ska sätta dit. MilleN: Tack, blev en bättre rubrik.


Är det 0% ljusgenomsläpp så spelar det ingen roll hur stark lampa du har det lyser ändå inte genom. Det är liksom definitionen på 0% ljusgenomsläpp. Sen kan man ju alltid diskutera vad som får kallas och vad som kallas 0% ljusgenomsläpp eller inte... Det finns ju film med 3% genomsläpp också och där kan ju tänkas att en stark lampa syns genom


Är det inte 0% ljusgenomsläpp utifrån -> in som gäller då?


=% ljusgenomsläpp synd ingen lampa genom. Det finns dock ingen solfilm som är 0%, det blir då en folie. Mörkaste solfilmer ligger på 3-5% och då syns bromsljus igenom filmen även om det tar bort en del ljus. Man kan skära runt bromsljuset men det ska man vara lite försiktig med då det kan bli fult också. På vissa bilar blir det naturligt att man inte sätter över bromsljus men långt ifrån alla. Det kan bli så att man får ljus in där man skurit ut och det är inte snyggt.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka