Fälgar till Vazzen, vad passar? Coilovers? Valsa?

Tjena! Sitter här på kvällskvisten med en kung och funderar lite allmänt. Kom fram till att jag inte har några som helst sommardäck till min fina ryska pärla. Har fått för mig att det är 4x98 i bultcirkel, men mer än så vet jag inte. trummorna bak är ju rätt ordentliga så större än 13" lär jag behöva. Passar fälgar med 4x100 ? Finns 3 alternativ. 1. Försöka hitta ett par alufälgar i 80tals stuk. ~15tum. Relativt feta med tunna däck. Dock jävligt svårt att hitta några som passar. 2. Hitta några 15" plåtisar och bredda. Få till lite tyskstuk. Svart eller vitmålade. Kanske med en oraneg rand eller orange centrum eller något. Färgval går ju forska mer i. 3. Hitta ett par 14-15" plåtisar. Köpa moonkapslar och stoppa på. Kan bli lite för brett med feta däck och fälgar till en sådan låg bil. Då funderade jag på valsning av skärmkanter. Bilen är ju mer eller mindre gjuten i plåt så att få en jämn valsning ska nog inte vara så svårt. eller vad tror dom mer erfarna?går det valsa ut ett par cm? Dags för besiktining till sommaren också. Tror att dom klagar lite på dom totalt sönderkapade fjädrarna. Istället för att köpa fjädrar runt om och stoppa på så funderar jag på coilovers istället. Visst, dyrare men jag vill nog ha det ändå. Frågan är vad som passar? finns det ens något eller lär jag behöva svetsa egna fästen osv? Billigast möjligast. Andra förslag är välkomna då jag vill göra något roligt med denna stackars bil.



Svar på inlägget: Fälgar till Vazzen, vad passar? Coilovers? Valsa?



Borde väl funka med "flytande" hjulbultar.


Jävla synd jag inte hade kvar fälgarna efter min Rekord... 6,5"X13" med 185/60-13 fram och 205/60-13 bak... Hade varit fett på denna!


Iden om moonkapslar hade jag bara glömt, däremot tror jag mer på breddade vita plåtisar, kanske med någon PASSANDE kapsel eller 80tals alu





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka