Volvo 740 diverse hjälp

Tjena, köpte en 740 för ett billigt pris i veckan, tänkte fräsha till den lite dock. För tillfället ser den ut såhär; Finns en del rost på karossen därav vill jag veta enklaste billigaste sätt att reparera detta. BAKLUCKAN BLINKERS HJULHUSET Detta var dom värsta ställen som finns, som jag då skulle vilja åtgärda innan jag påbörjar mitt nästa steg= Rolla bilen svart? ja, tänkte även rolla bilen svart! Dock vill jag då veta vad för slags färg jag behöver. och även om jag behöver grundfärg eller ej. Tack på förhand!



Svar på inlägget: Volvo 740 diverse hjälp



välj inte biltema färg vad du än gör! rosten skulle jag ta bört med en slipskiva, och sedan spackla. kan nog bli fin denna


Jaså, nå fel på biltemas färg? Jo, har tänkt desamma om att ta bort rosten, vart lite osäker bara förmodligen kan den bli snäppet finare än nu iaf .


Hade en rostfläck på exakt samma ställe på min 745a som du har vid sidoblinkersen hehe! Jag slipade till lite och lackade sedan med svart färg och det blev kanon. Det du kan göra är att slipa ner dem ställen där det är rostskadat, sedan ev. spackla och grunda för att sedan lacka. Lycka till!


Tack så mycket, nu är bara stora frågan, vad ska jag använda för färg om jag ska rolla, och behöver jag grundmåla den?


Gå till din närmaste måleri affär eller något och om du vill ha bra resultat och få färgen sitta bättre och så så kan du använda grund.


colorama(lr va de heter) har temalac industrifärg som e perfekt både till spruta pensla och måla. 4-5liter färg för 450kr=)


måste även fråga, Hur stora fälgar kan jag få på volvon utan att behöva modifiera om den? är det 17" elleR?


19" går nog på utan problem, och det är ju biltcirkel 5/108 du har på pärlan. Du kan ju om du har någon bilskrot i närheten åka och titta om det finns någon skärm och baklucka i samma färg som du har . Kom bara ihåg att du tar din gamla 740 annars kommer inte blinkersen att passa, men det där ser du, och tror inte nya 740 har den färgen ens . Men lycka till .


Kommer snart med en uppdate om hur jag hade tänkt mig bilen se ut efter jag är klar med den





om jag fixar 19"s däck på bilen, vilken dimension ska dom då vara för att fungera bra med bilen?


Lägg pengarna på att fixa till själva bilen, byt reg plåtar.


Det är absolut inget fel på biltemas färg . jag har använt biltema färg på varenda bil jag har målat om och är man bara noga med underarbetet så som spackling slipning och grundning så är det inga problem Lycka till


Får däcken gratis isf. jobbar på en skrot, så det är bara att välja och vraka.


Och biltema säljer grundfärgen också antar jag?


Sådär, nu har vi lekt lite i photoshop, och vill få bilen att se ut såhär efter man lekt klart med den. FÖRE EFTER


Bump


Blanksvart 740 är porrigt!


Håller med, skippa dock boarden i fönstret och ersätt den oranga sidoblinkers med vit. Helvete vad rostlagningar. Har du bläster hemma eller bara tänkt o måla över?


slipa bort rosten sen lägger du lite grundfärg sen lackar du om bilen... man jag hade nog sprutat på industrifärg istället för att rolla bilen för jag tycker det blir bättre resultat... sen är industrifärgen stryktålig med...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka