Strålkastare till VW Bora

Hej! Det yttre skalet till strålkastarna på min VW Bora har blivit "brända"/grumliga vilket gör att det dämpar ljusstyrkan ganska rejält. I mörkerkörning på motorvägen motsvarar mina helljus andra bilars halvljus i stort sett. Så jag funderar på att byta strålkastarna, men original strålkastarna ligger på 1200kr/paret för nya. Jag kollade runt lite på eBay dock och hittade exempelvis följande: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1999-200 . 1c0f7821f6 Dessa sortens strålkastare kan man hitta för runt 1000kr inkl. frakt vilket är mer än dubbelt så lite. Men framför allt ser de mycket bättre ut än de vanliga genomskinliga strålkastarna. Vad jag undrar nu är om det finns några nackdelar med att beställa ett sådant par från USA? Går dom strålkastarna igenom besiktningen? Någon som har några erfarenheter inom området eller kan ge lite tips? Syftet är inte att styla bilen egentligen utan mer få bättre ljus som går igenom besiktningen, men hellre välja billigare och snyggare ljus om det går.



Svar på inlägget: Strålkastare till VW Bora



inga problem att besiktiga med dem. jag har samma problem med mina lyktor på min bora. ett tips är att vattenslipa dem med 2000 papper och sedan gå på med en polermaskin så kommer de bli genomskinliga och fina.


Det där låter intressant! Vattenslipa med 2000 paper, hur menar du då? Har inte gjort det förut.


Jag är nästa säker på att du inte kan få igenom bilen med de stålkastarna på. De måste vara E-märkta vilket nässta alla lampor får övriga vården INTE är.


Om du scrollar ner på länken ser du en förstorning på strålkastarna. Där syns e-märkningen klart och tydligt. Jag vill säga tvärtom till dig att nästan alla strålkastare har någon form av e-märkning, sen om det är den korrekta för bilmodellen är en helt annan sak. Dessutom är det nog inga problem att få igenom en bil med fel strålkastare, det enda dom kollar är ju korrekt ljusbild.


Det står följande i beskrivningen:





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka