Kan nån ge en beskrivning på att göra en glasfiberhuv?

okej. låter bra. men en liten fråga också, hur fäster man enklast huven på bilen? sitteångjärn kvar och vill gärna använda mig av dom, men hur går man fast den? hur gör man det stabilt osv.?



Svar på inlägget: Kan nån ge en beskrivning på att göra en glasfiberhuv?



då får du ta och gjuta in fästplattor i huven ... och förmodligen även förstärkningar...!!


okej nån som som kan ge en liten beskrivning?


Hej...Jag kan säga så här....Det är en satans massa jobb..& kostar så inåthelvete mycket.Det är så extremt noga med.Jag har gjutit huvar & scoop m,m åt drag racing bilar.& vet att det är inte ekonomiskt försvarbart att bara gjuta en..Först så måste du gjuta av din huv.sen när man gjuter detta så måste man ha special verktyg som man rollar ut luft i glasfibret med..Annars blir det skit fult & luftbubblor m,m...Det måste läggas kanske ända upp till 6-8 m,m & sen förstärkas som fan runt överallt...Sen får du ta bort den & snygga till & slipa & putsa...Sen annvända det som form till huven du ska ha...& sen beroende på hur tjock glasfiber mattan är så måste du ha minst 2 lager & förstärkningar m,m under så att den inte sviktar.Sen måste det få bränna ut ordentligt...Avformar man det för tidigt när plasten "brinner" så slår det sig & blir skit.... Hoppas jag inte skrämmer dej helt nu med detta...Det är kul att jobba med..Men luktar skit illa & det sätter sig i tyg...kläder...i allt & det är såååå jävla svårt att få bort lukten.Så man måste ha nått bra ställe att hålla till på med... Mvh Anders


Du kan även köpa DZUZ lås till huven...Sånna annvänds innom dragracing till huv & bakluckor m,m..skit smidiga....





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka