Kan nån ge en beskrivning på att göra en glasfiberhuv?

Tjenare har lite funderingar. kikade igenom en massa trådar men de var lite röriga. kan nån lägga upp en utförlig beskrivning på hur man gör sin egen glasfiberhuv? tänkte gjuta av min egen och kanske lägga till ett scoop på den. så ge mig en bra beskrivning nu



Svar på inlägget: Kan nån ge en beskrivning på att göra en glasfiberhuv?



Är inte riktgit säker men jag hade nog gjort så här : Tabort huven och lägg den så att sidorna är fria. Köp polyesterduk som är bra för dom är böjliga och rörliga utan allt för mycket går sönder, jämfört med glasfiberduk som är hårt och plant. Kladda på Gelcoat och vax om du inte vill att fibret ska fastna på huven, aluminiumfolie går också, vet dock ej hur det blir på störr saker med folien. Lägg ut duken så den hänger lite över kanten vid alla kanter och så blanda till en stor skål med polyester och härdare, tror det är 2% härdare till 1 DL ? Står på baksidan av härdaren eller polyestern. Sen tar du en pensel och verkligen öser ut polyestern på duken, slösa ej.. Det förlorar du bara på. Sen ta en roller och rolla lite lugnt överallt så du får ut luften så det blir en plan yta. Låt härda.. Sen köper du Glasdfiberduken som jag sa var stel och lägger på, gärna inifrån för det är lättare att lägga ett tunt lager spackel på polyester duken än på glasfiber duken så det blir en härlig yta. Kan tänka mig att du kommer få lägga ex antal lager med glasfiber duken för att få det hårt, det kommer du känna sen vart efter.. Tror jag har fått med allting. Känns som om det blev lite rörligt, men fråga bara om du inte förstår.. Sen ni andra som är lite mer shark på det hela kan ju fylla i och rätta mig ifall det blev fel någonstans Lycka till ..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka