Byte lampor bakom instrumentpanel, Volvo 850

Funderar på att byta lampor bakom hastighetsmätaren på min Volvo 854 -94. Vad är det för lampor? Hur svårt är det att plocka lös?



Svar på inlägget: Byte lampor bakom instrumentpanel, Volvo 850



w5w på 3 watt , bara att plocka av "locket" på instrumentbrädan och plocka ur mätarhuset


obs lite mer jobb om du har airbag på hö sidan


Okej, har ingen airbag på pass. sida .


Hej har beställt och fått hem ett sådant diodpaket! undrar nu när ja såg de va lite krångligare med airbag? vad menar du då? går de inte eller vad? för airbagen är väl fäst i torpedväggen så man ska väl kunna lyfta av intrumentbrädan ändå?


tänk på att lossa minus polen på batteriet så bilen är helt död, sen skruvar du ut handskfacket, sen sitter 3st bultar som du får ta en 11 nyckel till i airbagen som du skruvar loss sen bara snäppa av kontakten till airbagen och ta bort överdelen.


då är de säkert att den inte flyger upp när man dödat bilen? vill ju inte få en airbag i huvet:P trodde airbagen satt för sig själv så man kunde få bort instrumentbrädan ändå?


Nej den sitter fast i övre delen, och är bilen helt död (kan dröja mellan 5sekunder till 10 minuter ) så borde den inte säga poff men alltid finns det fall där olyckor händer, själv har jag avmonterat överdelen på min gamla 850 runt 10 ggr, aldrig hänt mej iaf





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka