Japsdämpare till volvo v40?

kan man ha en japsdämpare på en v40 utan att det förstör eller försämrar effekten?? Mvh Markus



Svar på inlägget: Japsdämpare till volvo v40?



De försämrar inte effekten i motorn snarare tvärt om för de blir nog mindre motstånd i en japsare en vad de är orginal.


ok.. vet ju aldrig men en DAF:D


Förlorade effekt på en annan bil jag hade när jag satte på japsdämpare.. Så hör dig för lite mer innan du bestämmer dig..för det är inget roligt när man upptäcker att den inte drar lika bra på de högre varven..


Effekten lär inte blir sämre, men utseendet..


Kolla det först, annars kan du ju testa och byta tillbaka, jag byter tillbaka eftersom att utbytet av sista dämparen resultera att det lät högre än en 3 tums catback :p


har du turbo så kan det blir knasigt. jag hade japs på min s60 2,4T. Turbo behöver ett visst mottryck enligt bilia verkstaden. de kom fram till att bilen har sämre prestanda med min japs. vet dock att bilen gick bättre på pappret efter byte tillbaka till orginalavgas. är det inte turbo på din v40 så är det fritt fram. mer info kan du nog få från www.x40nordic.com edit: ser att du har en v40 T4. innebär ju självklart Turbo... hör dig för om vad som passar bäst. nu är den förlorade effekten inte så hög men räkna INTE med att du drar jämt med en annan t4a med japs på din bil.


det är en T4..


Trodde att det var tvärtom? att N/A motorer behöver mottryck medans turbo mår bäst utan?


haha har volvo bilar att turbon behöver ett motstånd? enda märket som har det så på sina turbo bilar? annars ska turbo ha så fritt att blåsa ut som möjligt!!!





Precis vad jag menade! Vore pinsamt annars om jag i alla år sagt tvärtom och haft fel.


hahaha du har inte fel men om volvo har så på sina turbo bilar kan jag INTE svara på..men "normala" turbo bilar ska ha så fritt som möjligt när det kommer till avgaset, annars kommer min skyline gå som en påse nötter me tre tums från turbo och en tom katt me 4.5 tums slutdämpare men så e det inte i alla fall...


Till TS så smäll på en japsdämpare!!! du har turbo så du kommer absolut inte förlora någon effekt! om du hade haft en nissan micra me 1.1 liters motor så kanske det skulle hända men den skillnaden hade nog inte varit allt för stor...och tycker du att en volvo e snygg me japsdämpare så bara kör på!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka