(Pulver)lackera växellåda i Falun med omnejd

Hej! Jag letar efter någon som jobbar med eller vet någon som kan (pulver)lacka en växellåda i gjuten aluminium? Jag provade anodisering på en del och det blev skitdåligt resultat p.g.a. dålig kvalité i materialet. Tydligen så är det orenheter i gjuten aluminium. Tänkte se om det går att lackera växellådan istället och då tänkte jag pulver eftersom mina fördommar säger mig att det är håller bäst. Så om någon är kunnig på detta och kan hjälpa mig eller vet någon som kan får ni mer än gärna höra av er! Mvh, Johan



Svar på inlägget: (Pulver)lackera växellåda i Falun med omnejd



Man pulverlackerar inte en växellåda! Först en betande grund sedan vanlig 2k billack.


Finns det någon speciell anledning till varför man inte pulverlackar en växellåda? Jag hörde att man kan pulverlacka ett topplock så då antog jag att även en växellåda kan pulverlackas... Hur hållbart blir det med vanlig billack? Jag vill ju inte få repor och andra större skador med tanke på allt jobb det innebär att plocka isär allt för ev. omlackering.


Aldrig hört att man pulverlackerar topplock så det får du nog forska djupare i. Smådetaljer på motorn kan du med gott resultat pulverlacka. varför ens komma på tanken att pulverlacka v-lådan? Du måste isär med den helt och maska ALLA ytor som inte ska målas. Visst tål en pulverlackad yta mer våld än annan fäg men vadå repor och skador? Förstår inte problemet, är du så våldsam när du sätter ihop prylarna?


Växellådan är redan isärplockad så det är inget problem. Självklart är jag inte våldsam med flit men det händer ju att man tappar verktyg eller andra saker som kan repa och förstöra och då blir det ju jobbigt att åtgärda... Ska se om jag hittar något mer angående detta.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka