Vad säger besiktningen om xenon ljus? volvo v70

Tjenare har tänkt att montera xenon ljus i halvljus på v70in som är en från 97 och det sitter inte orginal vad säger besiktningen om detta?



Svar på inlägget: Vad säger besiktningen om xenon ljus? volvo v70



Har du testat sökfunktionen på forumet? Finns ju en hel del trådar om just detta.


Du får inte ha xenonljus monterat på din bil! Det är bara bilar som är registererade med xenonljus som får ha det de vill säga om du nu köper t.ex. en ny bil med xenon. Använd sök funktionen nästa gång innan du skapar en tråd då det finns 1000 tals svar på detta redan


jag ber så hemskt mycket om ursäkt, någon moderator får gärna ta bort tråden!


Du får ha xenonljus på en bil som inte har det original, sålänge du har automatisk nivåreglering på halvljusen.. Frågade de senast i torsdags när jag och en kompis va och besiktade hans M5a, han hade åkt på xenon lamporna på flygande besiktning, och när vi åkte in i hallen och han hade kollat en stund sa han; men dööh, du har ju för fan automatisk nivåreglering till halvljusen.. vad håller dom där poliserna på med.. ähh, iväg med dig bara.. typ något i den stilen, så sålänge man har automatisk nivåreglering är det tydligen okej att ha eftermonterade xenonljus..


min 940 fick ombes pga av xenon i halvljuset, men de är bara att ta bort "xenon" sockeln som sitter i org sockeln till lamporna och sätta dit en org lampa i org sockeln å besikta. mvh


Europeiska fordon med xenonljus skall enligt ECE-direktiv 48 vara försedda med strålkastarrengöring eller liknande anordning samt inställbara strålkastare. Svensk bilprovning godkänner inte eftermontage av xenon på halvljus. Men helljus, extraljus eller arbetsbelysning är godkänt för eftermontage.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka