Vita blinkande blinkers

Jag har sökt och läst igenom en hel del trådar vad gäller "usa-blinkers" här på forumet. Jag har kommit fram till:- Något annat än vitt och gult (frenchy-style) ljust framåt är ej tillåtet. Dvs ej orange - som i USA. - Vad gäller konstant lysande sido/skärm-markering beror det på årsmodell och fabrikstillverkning. Men jag har ytterligare en fråga: vad säger lagens långa arm om kombinationen av orange-blinkers och vitt-blinkers? Förklaring; Om jag i min cheva sätter i vita corners. Kan jag då använda dessa med vita lampor. Dvs de lyser konstant i vanlig körning (Detta är ok) Och vid blinkers så kommer de blinka (om jag inte kopplar om något). Dock så kommer ju dessa ljusen alternera med det orangea...... vanlig körning: vitt:blinkers: vitt orange vitt orange vitt ... osv Någon som förstår vad jag är ute efter?



Svar på inlägget: Vita blinkande blinkers



bilprovningen kommer säga att det är fel färg på dom sen får du en 2:a!


Du kommer inte gå igenom besiktningen! När det blinkar så måste det slockna helt! Tänk på att det vita näst intill kommer ta ut det orangea så att det syns mkt sämre! Vet inte vad det är för årsmodell på din bil men tänk på att du inte får modda om nånting på bilen om den är tillräckligt ny MVH Falk


Okej. Tack för era svar! PS. De vita cornerglasen är nu ditsatta, men jag har fortfarande inga lampor bakom.


Lånar tråden lite. Men det är väl okey att ha vita blinkers som blinkar orange när man ska svänga? Aså när de är av så är de vita när man sätter på blinkers så lyser de orange


ja det är lagligt.. kolla bara på lite nyare bilar... där är det vita blinkers men blinkar orange när man ska svänga.. eller du kanske menar "USA blinkers" fast med vitt ljus framåt å sen gult när du blinkar?? isåfall borde det vara lagligt så länge de blinkar tillräckligt starkt???


färdriktningsvisare måste blinka orange. sen att du har klarat 2 besiktningar med vita e ju en helt annan sak. finns många som klarar sig genom besiktingen med div fel men för de är de inte lagligt,


Dom ser inte alltid allt Kompisen åkte igenom med kolsvarta blinkers runt om och bakljus men dom sa inget hur kan man missa det blikar knappt oreange ju


Kan ju tycka att det ändå är (på ett sätt) besiktningens ansvar att kolla så att allt är godkänt för trafik. Om besiktningen godkänt något på min bil och sen om Polisen säger något om det och ger mig ombes, så ska jag f*n inte pröjjsa ett öre för ombes - då besiktningen borde ha koll på detta. Mina positionslysen t.ex...bilprovningen godkände dem men farbror blå tyckte dem lyste lite för starkt. Hade det argumentet att "Bilprovningen godkände dem och därmed BÖR de vara godkända för trafik".


fast de mesta besiktningen gör är ju tolkningsbart. sen kanske den del e mer "snälla" än andra å släpper igenom vissa saker.. de e fortfarande ALLTID upp till bilägaren att se till att hans/hennes bil är laglig. för vissa besiktar ju sin bil med helt lagliga prylar på den sen åker dok direkt hem å byter en massa saker så att den inte blir laglig.





Jaja, det är ju sin sak. Men förutsättningen är ju att man har bilen i precis samma skick innan besiktning som efter besiktning och vid det tillfället Polisen kollar bilen. För då kan man ju tycka att besiktningen borde påpekat det vid besiktnings-tillfället Det enda jag byter är Xenon´et ^^,


Besiktningen kollar efter fel. Om de hittar fel så blir det anmärkning. Om de inte hittar fel så betyder inte det att den punkten är godkänd, hur svårt kan det vara att förstå detta? Om bilprovningen ska gå igenom allt jättegrundligt varenda gång så kommer det bli jävligt dyrt att besikta bilen då det kommer ta flera timmar, det kommer nog inte bli så roligt heller Ang blinkers så får blinkers inte ha flerfunktion (blinka och lysa). Det finns lagtexter med rätt paragraf i bötestråden för den som vill läsa.


Men hur ska du bevisa att du inte skruvat dit de olagliga sakerna efter besiktningen? Nää jag tycket SBP ska börja fotografera bilarna också. Mvh Tommy


Besiktningsprotokoll och rent mjöl i påsen. Har man inget "fel" gjort så är det väl upp till Polisen att bevisa att jag satte dit den efteråt. Eller ge mig ombesiktning. Men då borde inte jag pröjjsa för den extra besiktningen, då SBP godkänt den när bilen var i precis samma skick som när Polisen besiktigade den. Låt oss säga att du HAR eftermonterat delar på bilen. Du besiktar den i befintligt skick (med eftermonterade delar) och den blir godkänd, Polisen ger dig ombes, SBP godkänner igen (fortfarande i samma skick), Polisen ger ombes, SBP godkänner allt igen...kan ju f*n hålla på så i åratal. Ska man som lekman betala för alla de ombes då?


ja eftersom bilen är olaglig så får du det ja, du kan ju göra bilen laglig och slippa problemen isåfall. är bilen olaglig så får du ombesiktning punkt slut, även om besiktningen tycker en sak och polisen en sak så är det lagen som gäller, det är inte så svårt att förstå. Polisen skiter ju fullkomligt i om du monterat det efteråt eller innan besiktningen, är bilen olaglig så är den, oavsett vad besiktningen tyckt en vecka innan. Är det ok med mord sålänge man inte blir påkommen? det är ju samma sak fast grovt överdrivet, bara för du inte blir påkommen med ett lagbrott innebär det ju inte att det inte är ett lagbrott. Läs och begrunda lagen här så vet ni vad som gäller med all fordonsbelysning:http://www20.vv.se/vvfs/htm/2003nr022%2 . oc38872823


Good point! Men om besiktningen godkänner bilen, så innebär väl det att den är godkänd för trafik och därmed "laglig"? Sen är det ju klart som f*n att jag själv VÄLJER att eftermontera delar och kan ta bort dem - men är ju det att om SBP godkänner den så är det ju bara le och va glad En följdfråga då, så SBP har ingen koll på vad som är lagligt och inte lagligt? ^^, Och ja, jag vet att Polisen har mer att säga till om än SBP.


polisen å SBP har exakt samma regler.. saken e väl bara en att snuten ofta vill hitta fel som SBP ibland inte bryr sig om..


Handlar om tolkningsfrågor. Lagtexterna är inte i alla fall skrivna på ett 100% korrekt sätt. Och eftersom, som du själv skriver, polisen har ett mer slutgiltigt tyckande så... Till detta ska poliserna själv tolka, vilket innebär att dessa kan ha olika tycke. Så att, en lag är en lag, men ska ändå tolkas. Att det sedan finns myndigheter/poliser som släpper saker eftersom det inte 'råder en överhängande risk för olyckor och att funktionen är likvärdig orginalutförande' är en annan sak. Det är något som tillkommer, inget man ska förvänta sig.


Polisen har till uppgift att se till att du följer lagen, medans en besiktningsman har till uppgift att se till att ditt fordon är trafiksäkert. Om en lampa lyser med fel färg så kan han lika gärna skita i det för bilens bromssträcka minskas ju inte med det lixom. Besiktningsmän har nog lättare för att se mellan fingrarna med små skitsaker, medans polisen ser ett ypperligt tillfälle att stoppa dig och göra lite andra tester på en gång på dig, alkotest osv tex... Sen finns det ju nitiska besiktningsmän också som inte släpper igenom saker som inte är lagliga heller, men jag tror de är färre än vad det finns poliser som är sånna.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka