Besikta med kjolpaket? Kan de ge mig en 2a?

Som ämnet lyder så undrar jag fall det finns NÅGON eller någon som känner någon som har fått nedslag på det. Att de på besiktningen har sagt det där får du inte ha. Trots allt så finns det ju ganska många bilar med kjolpaket så:) Har sökt runt på det här men inte hittat något så då skrev jag en egen tråd om det. Tacksam för svar



Svar på inlägget: Besikta med kjolpaket? Kan de ge mig en 2a?



Det har jag aldrig hört talas om... Jag har aldrig haft problem med o besikta min bil även om bilen vilar på sidokjolarna när dom testar bromsarna. Så du har nog råkat ut för en riktigt sur gubbe


Jag vet inten som fått det, men ska man gå efter reglerna så kan dom anmärka på det om bilen i fråga är helbilsgodkänd. Är det det så får man ju inte göra nånting alls med den.


hm okey ja den bilen som åkt dit är min S60 de tyckte inte om den *__*


Det enda jag kan tänka mig är ju att man inte får ha några vassa kanter som är utstickande. Men det finns la inte så många kjolpaket med det..


Har själv en S60 med kjolpaket på. Inga problem på besiktningen, dom tyckte den va snygg hehe... Men det där med helbilsgodkänd, kan nog ligga något i det. Då får man inte ändra på någonting egentligen. Så är det som föregående talare sa om vassa kanter. Men vilka bodykits har det? Men har aldrig hört talas om att någon fått nedslag på ett kjolpaket?


DÅå drar jag det en gång till då. EGENTLIGEN.... så får man på bilar nyare än 1976 ej ändra nånting alls. Helfordonsgodkännandet kom under olika årtal beroende på om tillverkaren ville ha den modellen Helfordonsgodkänd eller ej, väl värt att tänka på.


Ska ju skaffa kjolpaket till S40 nu med å enligt Det som jag får fram så är min S40 INTE Helfordonsgodkänd då det borde bli lättare eller har jag fel? Din bil Regnr:XUN 804 Regdatum:20060418 Märke & Modell:VOLVO S40 2,0T Helfordonsgodkänd Nej


Vilken sida ska man gå in på för att ta reda på om bilen är helfordonsgodkänd? vägverket lr?


http://www.garaget.org/forum/viewtopic. . 1#p1527161 Där har du svar på frågan å var du kan hitta den infon om bilen!





din S40 är import? så här stog det i "tillägsinformationen" på transportstyrelsen.se "T14D FORDONET TIDIGARE TAGET I BRUK MED STÖD AV EG-TYPGODK I STAT INOM EUROPEISKA EKONOMISKA SAMARBETSOMRÅDET(EES). FORDONET SKA EFTER NATIONELLT GODK FORTFARANDE BETRAKTAS SOM EG-TYPGODK. T31F FORDONET OMFATTAS INTE AV TILLVERKARENS AVGASRELATERADE SÄRSKILDA ÅTAGANDEN OCH INTE AV TILLVERKARENS ANSVAR FÖR AVGASRENINGENS HÅLLBARHET ENLIGT A60-REGULATION." Helfordonsgodkännandet började på bilar som är tillverkade och registrerade från och med 1996-97 nånstans.. https://www21.vv.se/fordonsfraga/?epslanguage=sv


Hm svenska ?__? Ja det är en importbil Faan vad jag inte tycker om alla konstiga lagar som finns.


SBP är en ren djungel.. det ÄR INTE REGELMÄSSIGT/LAGLIGT att montera EJ krocktestade/TYPGODKÄNDA produkter på ett fordon nyare än 1976, MEN i de allra flesta fall så struntar de helt enkelt i det då det ser bra ut/är till det bättre.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka