Fälgar BMW som sitter för långt ut / för låg bil?

ET lär väl stå på dom? Ser ut som för bred kant för att vara orginal M3 tycker jag, kopior finns säkert med låg ET också.



Svar på inlägget: Fälgar BMW som sitter för långt ut / för låg bil?



Får leta reda på orginal fjädrar då Se om det löser sig då! Tack för svar!


När jag satte 20"are på min E36a så tog det lite. så ja tog bara en gummihammare å knackade ut skärmen lite.. Om du kollar på bakskärmen kommer du fatta.. blev 4-5mm mer plats då


tror nog det är fel ET på de fälgar!.. kolla upp vad et är på de..? hur breda är de?


tyskstuk fÜr alles!


Det ser ut som du har breda fälgar även fram, du har ju även rätt saftiga däck på.


Det är orginalfälgar till M3:an...problemet är dock att du har bakfälgar runt om! "Orginal" ska det vara 7,5" breda fram och 8,5" breda bak, du har 8,5" runt om. ET 41 är det på de här fälgarna och de är det även på de "vanliga" framfälgarna som är 7,5" breda. Mitt tips är att sälja fälgarna du har fram och köpa "riktiga" framfälgar istället En liten höjning bak hade nog varit bra också!


När jag ringde på fälgarna så sa säljaren att det inte stog något ET mått. Och han talade sanning. Till viss del iaf! Var ute i Garaget idag och kikade lite mera på fälgarna och mycket riktigt så står det bara "ET" och ingen siffra efter på alla fälgar utom EN där det står siffran 18. Så det måste alltså vara en replika fälg beställd till en 5-serie om jag förstår rätt. 8" breda är samtliga fälgar kan jag även tillägga. Någon som vet om det går att svara ner centrum på fälgen eller blir det bara skit av det? För mig gör det inget om hjulen sitter så långt ut som möjligt bara det är körbart vilket det inte är i dagsläget!


Detta är inga originalfälgar tillM3 utan replikor det ser du på att ekrarna inte har den öppning en originalfälg har. Men jag tror också att du har de bredare bäkfälgarna även fram vilket inte funkar med den sänkning / däcksdimension du har.


Är det fälg till en 5 serie så kan du se om navhålet är för stort då 5 serien (på E39) har 74,1 och en E36 har 72,5. ET på E36 är väl ET47 på orginalfälgar och på en E39 är det ET20.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka