Hur öppna airbag luckan på passagerarsidan i en Eclipse!

Har en Mitsubishi eclipse 97a. Finns en lucka på passagerarsidan i instrumentpanelen där det sitter en airbag bakom! Jag vill öppna luckan o ta bort airbagen för att bygga lite multimedia där. Hur gör jag för att få bort denna lucka? Har försökt bända upp den men vågar inte ta i för mycket.. Snälla hjälp någon... tack på förhand!



Svar på inlägget: Hur öppna airbag luckan på passagerarsidan i en Eclipse!



måste du inte lossa hela airbagen och luckan underifrån?


det är möjligt. Undertill finns en massa skruvar. Men jag tycker att luckan borde gå att öppna ganska lätt, för hur annars öppnar den sig när airbagen löses ut?


kollade på dina bilder, det är ju typ en "lucka där" pröva med att ta en plastkil och pilla runt lite rekomenderar att du kopplar bort batteriet:P


om jag förstår det rätt är "luckan" inte avtagbar. När airbagen löser ut går således "luckan" sönder. Fungerar så på många bilar..


Den är antagligen en del av brädan och sitter fast i ovankant. När airbagen utlöses så spricker brädan längs kanten där "luckan" går och således måste du nog bort med hela brädan för att få bort airbagen om den nu inte kan tas bort bakifrån (dvs inifrån brädan).


som jag förstod det skulle han ha ljud där.. då är det bara till att skära runt "luckan" och plocka loss den. Den fyller ingen funktion utan airbag i vilket fall.


okej misstänkte det... men då borde det ju finnas någon skruv man lossar på, på undersidan för den är nog inte limmad på plats hehe! Får nog bli att krypa in under med ficklampan o leta :-)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka