Volvo 940 Instument i 740?

Någon som vet om nått och i sånnafall vad som behövs göras för att få en 940 panel i en 740? Är de "Bolt-on" eller måste man byta massa? Tacksam för svar



Svar på inlägget: Volvo 940 Instument i 740?



alla kontakter till instrumenhuset måste skarvas om


Okej, men skarva e ju inte så jobbigt har redan skarvat typ 5000 kablar i bilen så de e lugnt men sen passar den rätt i ? Tacksam för svar


tjena! har satt i 940 instrument i min 745. Du behöver inte skarva bara öppna kontakterna och flytta om dom, sen så måste du ju ha 940 instrumentbrädan också men de visste du väl redan?


Alltså själva överdelen av brädan och instrumenthuset passar, men kontakterna till instrumenthuset är olika, så man måste ha ett 940 hus med kontakterna kvar med lite kabel kvar på. Sen gäller det att man vet vilken kabel som ska ihop med vilken.


Okej, Du har ingen bild på hur du flyttade kablarna? xD Men du skarvade altså inte? joo, de förstod jag oxå


OKej, så bra alltså skulle ett kopplingsschema för 940 vara bra att ha?


nej tyvärr har ingen bild på de just nu vet inte om de syns så bra på bild heller? men jag har inte skarvat en enda kabel för kontaktstyckena går att öppna å sen bara flytta över dom till rätt plats i 940:ins kontaktstycke. Jag jämförde 740:ins el-system med 940:ins, där ser du exakt vilken kabel som ska sitta vart. Men det är inte alla färger på kablarna som är samma så du måste nästan följa alla på elschemat å se vad dom går till för att få de rätt:)


OKej okej Tackar för svar, hjälpte mycke då blir de att köpa 940 grejjer snart då


bra:) vad är det för årsmodell på din 740 förresten? sen så är det bra om du får tag på ett 940 instrument från årsmodell 91-93 tror jag de va för på nyare 940 sitter det en annan tankarmatur och sätter du i ett sånt instrument kommer tankmätaren visa tvärsom. (alltså full tank när de är tomt tank osv..)





http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=155726 här är nog lite nyttigt den som söker han hittar


Jag har en 90a OKej, bra att veta


Okej, tackar! Tänkte inte på att söka Tack!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka