Konvertera backljuset till Xenon

Har precis konvererat backljuset till 35w xenonkitt Från glödlampa till xenon, blir lite bättre ljus iaf. Någon som gjort likadant och besiktigat sin bil?



Svar på inlägget: Konvertera backljuset till Xenon



Fränt! Aldrig tänkt på att man kan göra ju, haha!


Eftersom backljuset inte behöver fungera är det ingenting dom kontrollerar vid besiktningen. EDIT: Inte gjort själv men haft tanken i några år nu, dioder har funkat så bra så det har inte blivit av.


Jag har funderat på de där jag med Men borde ju gå igenom besiktningen tycker jag. Jag har då inte sett nån lag på att man inte ha för starkt backljus. Och hur ska de mäta de.


haha klockrent. Perfekt i bilköer när folk ligger väldigt nära. Då slänger man i backen och bländar lite. Synd bara att reflektorn inte är den bästa i backljus Edit:och till er här ovan för mig: regler är till för att brytas. Själv åker jag i xenon 8000k i halvljus


F ö finns det väl som orginal tillval på nya Volvo lastbilar? Har iaf sett väldigt många sådana med xenon backljus.


Haha fy fan det lyser ju bättre än vad mitt helljus gör Grymt snyggt blev det i alla fall


Daahhh gammalt det där ju, gjorde jag i skylinen för 1 år sen typ.. Ja det går igenom bes. Dom testar inte ens backljus.


hehe blev ett väldigt bra resultat det där. Kommer snart på min med!


Tack för positiva kommentarer. Låter bra med besiktningen, och man kör ju inte baklänges på vägarna så man bländar ju inte andra bilister. Förutom vid rödljus om någon jävlas Snyggt jobbat Erick. Då är jag inte den enda Nu har jag xenon på halvljuset, helljuset och backljuset, var kan man mer ha xenon (det är ju dimljuset då)





Kör i taklampan på interiörbelysningen så är du garanterat först!


Kanske en dum fråga, men är det bara att köpa glödlampor och kopla in den till + och -? Skulle behöva bätre backljus


Skall du ha xenon så måste du köpa ett xenonkitt. Edit: Kan exempelvis se ut så här (slim kit)


En fråga som jag kom på till er som konverterat era backljus. Hur gjorde ni med socklarna? Och hur blir det med värmeutvecklingen från xenonet, 35w är ju betydligt mer än dom 21w som sitter orginal, dvs man riskerar väl att bränna plasten?


Ok, tack. Då vet jag.


Gällande socklarna så får man testa sig fram vilken som passar bäst. På min var det H7. Angående värmeutvecklingen så är det inte så många sekunder som man har på backljuset plus på min cabbe så är det extremt stora backljus för o vara en personbil (större än många dimljus) så det är nog inga problem för mig. Dock kanske man skall vara lite försiktig med värmeutvecklingen om man har små backljus. Backljuset är det översta till höger. Stora men snygga lampor


Xenonlampor blir inte varma på samma sätt som en gammal tråd-lampa! En 21w lampa är inte speciellt kall, testa att ta på den när den är tänd får du se...


Mina backljus är "öppna" upptill i själva reflektorn så det finns gott om plats för värmeutveckling där. Sen har man ju som rickard säger bara igång bakljuset max en minut eller sådär.. Coupébelysning är nåt att tänka på!! Jag har ju faktiskt en ballast överbliven som bara ligger och skräpar.. och typ 4 h1 och 2 h7 lampor.. hmmmmm! Fast där borde man kanske fundera på värmeutvecklingen lite mer


Kan även tipsa om nummerplåts belysning...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka