Laga kofångare bak! behöver råd.

Tjena! Har en Mercedes-Benz med w124 kaross och får någon månad sen råkade jag backa in i släpvagnen och fixade mig ett litet hål i det svarta på kofångaren som sitter som i mitten. Var och köpte mig en till Mercedes för någon helg som visade sig ha en knäckt kofångare med en ganska lång spricka i. Skulle man kunna laga den kofångaren jag har nu på något sätt genom att ta en bit från den som knäckt och försöka passa in på den osm de är ett hål i (Den som sitter på bilen)? Eller är det bättre att försöka laga den som var knäckt? skulle sitta bra med lite råd om bästa sätt eftersom ekonomin inte är det bästa just nu. Har läst här på forumet och de låtersom att det bästa är att plastsvetsa (hur man nu gör de). Har en bild på bakänden och det är på högersida om dragkroken på det svarta det har blivit ett fin hål. Bakänden! Väldigt tacksam över snabba och bra svar:)



Svar på inlägget: Laga kofångare bak! behöver råd.



Smält ihop sprickan med lödkolv och spackla o spraymåla...lr nått.


okej, får testa de:)


Jag skulle lagat den som sitter på bilen. Man limmar på armeringsväv på baksidan och lite lim på framsidan sedan slipa av spackla med plastspackel, slipgrunda, sen strukturlackering av hela svarta ytan.


vart kan man få tag i sånna grejor någonstans? Finns de att köpa på mekonomen?


Om det är i det svarta så är det ju bara en list. Kostar ca 800 kr ny och går säkert att köpa billigare från skroten eller någon annan som kränger delar till w124 där uppe i norr EDIT: Att spackla, värma och löda och hålla på är ett jäkla jobb att få fint då det är struktur på listen


okej, jo, kanske kan få tag i en begagnad någonstans:) Kan nog vara lättast de:P





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka