225/35-18 eller 225/30-18??

Inför sommaren tänkte jag köpa nya däck. Idag har jag 225/40-18 men dom är för stora för min Saab så det skrapar i när det sitter folk i baksätet. Jag tänkte först köpa 225/35 men sedan hittade jag 225/30. Är det någon som sett däck med den profilen?? Är det för lågt så det ser bara dumt ut eller är det coolt och fälgarna ser större ut?? Tänkte också att om man har mindre profil kan man sänka den mer Länka gärna lite bilder på både 35 och 30 profil så jag kan få se lite. Tack på förhand



Svar på inlägget: 225/35-18 eller 225/30-18??



225/35-18 (rullomkretsen minskar med -3,6% jämfört med 225/40-18)= Lagligt! 225/30-18(rullomkretsen minskar med -7% jämfört med 225/40-18)= EJ lagligt!!


Om det är 9-3an och du inte har gjort något med fjädringen sen du laddade upp bilder så behövs det hårdare fjädrar och dämpare (gärna lite lägre) och ev kapa bort insidan av skärmkanten bak om det är där däcken tar i. Men det utrymmet mellan däck och skärmkant så måste dina polare va rejäla tungviktare Själv tycker jag det ser rejält löjligt ut med allderles för låg profil i kombination med luft mellan däck och skärmkant så får du inte ner bilen rejält på backen och hjulet in i hjulhuset (så det inte skrapar) så tycker jag dina nuvarande däck har en bra profil.


Håller med patrik79 om att det inte ser så bra ut att ha för lite gummi. sedan så är ja säkert på att du har för lågt et på fälgarna för att passa saab om det nu är 9-3:an original har väl saab typ et42-49 eller? och de fälgarna ser ut att ha typ et35 kontakta en firma som kan titta på fälgarna och se om de kan svarvar ner ytan lite för högre et typ 5-7mm (om det är möjligt på dina fälgar dvs) ex. på sånna företag är statusfälgar men de finns i stockholm


Om det är lagligt eller inte beror ju lite på vad som är orginal men de skiter jag i ändå Tack så jätte mycket för bilderna


Nä jag har inte gjort något me dämparna men jag har planer att köpa sportdämpare så jag får styvare och lägre. Om jag tar den lägre profilen kanske de till och me blir att sänka ännu mer. Men skärmkantena ska jag försöka böja in lite, hade varit fint att valsa dom men då ska aman hitta någon som har ett värktyg me. Men då ska man kanske lacka om, eller?


det var så lite så


Om jag fattat det rätt så tycker du att fälgarna ska längre in från kanterna. Jag vill inte gärna det då hela bilen blir smalare då, det är ju snyggare att ha den lite bredare.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka