Biltema sänkningssats ?

Hur pass länge håller dessa haha ? Eller hur länge håller fjädern, tänkte det måste ju bli rätt hög belastning just på vissa punkter ? Vill snabbsänka en gammal w123a, ska köra med den bara nu i vinter.. Tänkte om någon har erfarenhet av att använda dessa ?



Svar på inlägget: Biltema sänkningssats ?



va har biltema sänkningssatser ?


Haha men sånna som man drar ihop fjädrarna med, typ samma princip som en fjäderspännare..


funkar ju lika bra me slangklammor om man ändå ska snabbsänka:)


kapskiva är billigare och mindre krångel med


helt ok tycker jag vet en kompis som hade hållt nu 1 år. det som är synd man måste ta av dom varjee gång man ska bes bilen


jag hadde sånna på min 245:a i två år å det va aldrig några problem på besiktningen ( men jag hadde säkert bara tur ) men tyckte dom va helt okey, jobbiga att få dit bara fast kapar hellre nu


Bara otroligt puckat att dra dit sådana....


Haha jag skulle aldrig sätta dit sånna iaf, värkar skit. d går väll fortare att kapa bort något varv och bättre för den delen!


jo det är det. men vill man inte kapa fjädrarna utan kolla hur låg man vill ha bilen så funkar det. Jag har besiktigat med såna. Han sa att det är lugnt. går en av så blir ju bilen bara högre. inget farligt med andra ord.





kapa ett varv ist, vill du ha den lägre så kapa lite till. Billigare, enklare. Skulle aldrig köra med sånna klämm mojjänger.


förstår varför han vill klämma ihop fjädern, på mercor så är stötdämparn monterad innuti fjädern, och på ett sånt sätt att man måste ha specialklämma att ta loss fjädern med.. lättast med slangklämma eller sån som trådskaparen talade om i detta fall


Antingen hade du tur eller så hade vi otur. Jag och farsan sänkte hans gamla Cheva Van med sånna bara på kul för att testa. De funkade skit bra när bilen stog still. Men sen gick dom på bara några veckor.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka