Omlackering av BBS crater sommarfälgarna till svart

Hej! Förra året lackade jag om vinterfälgarna till svart och silver, blev riktigt snyggt Finns bilder på min sida. Det jag har tänkt nu är att måla om mina orginal sommarfälgar av märket BBS crater. Tänkte måla dem i svart. Hur ska jag gå till väga om jag vill göra det själv. Har inte tillgång till någon blästringsapparat. Är det bara att slipa som bara den och sen måla dit några lager med färg. Behövs det klarlack eller fungerar inte det på lm fälgar? /Lars



Svar på inlägget: Omlackering av BBS crater sommarfälgarna till svart



Det är bara å slipa lite matt så att färgen fäster. Är det skador i lacken kan du ju slipa mer så att de inte kommer synas sen. Det är klart du ska ha klarlack, de blir ju alltid mycke snyggare me klarlack.


När jag lackat fälgar (gjort 2 ggr) Så gjorde jag ett misstag första gången och köpte en vanlig klarlack som skulle fungera bra till det. Gjorde den inte... Klarlacken gjorde de tidigare vitlackerade fälgarna gula. Andra gången köpte jag en 2 komp. klarlack med hädare i. Dessa fälgarna lackades iof i silver, men den klarlacken var grymt bra, numera köper jag bara sådan klarlack. (köper jag på en vanlig färgaffär som blandar den vanliga billack på burk åt mig) Kan vara bra att tänka på. Annars bara som mrfjonsson skriver slippa dem så de blir lite matta så färgen fäster, grundfärg och sedan lack, ja du fattar. Kan ju lägga på plastprimer också brukar få färgen att fästa bättre (inte ett måste vad jag vet) En polare gjorde så här med sina fälgar. Tror dina fälgar skulle kunna se snygga ut så också.


Använde du kompressor när du lackade fälgarna eller körde du med vanlig sprayburk? Så det borde räcka om jag slipar lite och tar bort ev skador, sen spreja ett antal lager med spräyburkarna och avsluta med klarlack. Tänkte om det är något speciellt eftersom det inte är stålfälgar. Är tillvägagångssättet detsamma som med plåtfälgarna som jag fixade förra sommaren. Tips på någon bra färg, svart och silver som fäster på craterfälgar.


Ring Ck car design istället.Billigt o jävligt bra..lackade mina carlsson färgar där .blev skitbra


Jag lackerade med sprayburk. Då jag just då inte ägde en kompressor. Slipar du ner dem så de blir matta så borde färgen fästa bra, plast primer brukar annars få färgen att fästa ännu bättre. Jag hade lagt 2 tunna lager grundfärg och sedan ett tunt lager med plast primer. Sedan hade jag valt en tunnare färg som är lättare att lägga i flera tunna lager. Det är så jag hade gjort. Här är en guide till renovering av fälgar. Men du kan säkert få lite idéer hur du kan göra. http://nordicaudi.com/arkivet/artiklar/ . /a1650.php





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka