Smakråd ang % val av solfilm!

Som rubriken lyder så funderar jag på vad man ska ha för % på Solfilmen (Det blir att ha runt om, allt förutom framrutan) Funderar på ngn av följande %:5% 20% 35% Tacksam för era åsikter, andra % förutom dessa är uteslutet!



Svar på inlägget: Smakråd ang % val av solfilm!



5% !! totalllle black juuuue


5% ! Vit bil med svarta rutor ger fin kontrast !


En 30% film är lagom. Inte helt svart och inte helt genom skinligt!


5%, tycker det är snyggast på det mesta.


5% om du ska tona ända fram. Ska du inte det så kan du lika gärna låta bli att tona. Min åsikt


Alla rutor eller ingen alls, ser bara ut taskigt att tona "lagligt". Då blir det att beställa 5% runt om och 25% till framrutan Tack för alla som svarat *tummen upp*


5 eller 20. ser "biltema" ut med mer än det


Tack för din åsikt! Visst ser 5% eller liknande ut "billigare" än om man har en stilren toning på 35% eller liknande men det är att jag är smått orolig för att 35% blir för ljust och att jag blir missnöjd i slutändan. Kör vanligtvis på 4% runt om (förutom framrutan då brukar det vara enbart en bård). Fler åsikter skadar inte, men nu tycks det luta åt mörkare alternativ iaf.


tycker du skall satsa på en ljus film, ser lite epa ut med kolsvart





Så mer procent = mer ljusgenomsläpp ?? Trodde det var tvärt om jag Aja, men isf så hade jag tagit 20 eller 35, tycker inte kolsvarta rutor är särskilt snyggt alls utan det är ju mycket snyggare när det ser "original" ut och passar in med bilens färg, inredning osv.


min har 5% och jag tycker det är jäkligt bra och det är inte helt mörkt i solljus men ändå inte för ljust heller och jag håller med föregående skribent att jag trode det va tvärt om


helt kolsvart ska de va, ska inte se en procent igenom men jag har 5% på min, det är lagomt tycker jag


skulle sätta max 30% och vindrutan garanterat inte över 50% sen på en ljus bil med mörk toning ser det väldigt risigt ut. du ser ju inte ett skit om du har mer en 30% fram, och är väldigt lätt att missa folks som går efter gatan och sånt, nu ville du itne höra moral tanten, men tänk en extra gång bara.....


Men hur är det nu då ?? Betyder högre procent att filmen släpper genom mer ljus eller att den "svärtar" mer ?? Försökt läsa mellan raderna men jag e fanimej för trött för det nu (har varit iväg och fiskat efter regnbågsforell sen typ halv åtta imorse och jag brukar typ *lägga mig* vid den tiden på helgerna ).


högre procent är ljusare, så 50% solfilm, då släpper den in 50% av ljuset, 5% så släpper den in 5% av ljuset, alltså mörkare film.


Tack, äntligen ett rakt svar


gör som epa raggarna.. kör med svart spray färg!!!


Eller så kan man riva ut rutorna och svetsa dit plåtar istället? Själv så tycker jag nog du inte ska köra på allt för mörkt då bilen är vit.


Omega 95 is the shit. 5% ljusgenomsläpp, absolut inte mer. Ser ju bara muppit ut när man ser in genom bakutan när man pillar kråkor. Nä, svart som synden ska det vara





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka