Hur får jag mina plasma tavlor att lysa?

Hejsan! Jag har nu monterat på mina nya plasma tavlor till min S40, men jag vet inte hur jag ska koppla strömmen till tavlorna så att de lyser?? På den adaprern man fick till för att få tavlorna att lysa finns det en sladd med en röd och en svart sladd i som ska kopplas till ström panelen där mätar huset ska sitta. Och jag har inte någon aning om hur man gör och vilka/ vilken man ska koppla det till. Är inget bra på el i bilar så undrar om någon här kanske kan hjälpa mig med det?? Annars så får jag lämna in den till någon som kan det bättre. Kan lägga in en bild på adaptern med sen. OBS! Lånad bild! OBS! Tack på förhand! Mvh



Svar på inlägget: Hur får jag mina plasma tavlor att lysa?



Jag misstänker att dom skall vara kopplade till kablar från reostaten, så du kan skifta styrkan på ljuset. Du kanske helt enkelt kan ta ström från den kontakten?


kan koppla dom på tändningen med...


Ja, men då kommer de ju inte gå att "dimma" ljuset.


Det är inte säkert att de går att dimma heller, plasma är väl inte rätt ord för såna här belysningar, för vad jag har för mig är det egentligen "EL" = electro luminicens plattor. Precis som sk glo-wire. De drivs med en högspänning och går inte att dimma *egentligen*. Adaptern du pratar om är säkert högspännings transformatorn, och den ska bara matas med 12v (röd=plus, svart=minus). Det rätta sättet att dimma dessa är att variera högspänningen och/eller frekvensen. En del transformatorer finns med dimmer funktion inbyggt. Nu kan jag också ha fel ang dimming. Det gick inte bra förr men fungerar kanske bättre nu. Man kan köpa lösa EL plattor och själv göra sina mätartavlor, eftersom man kan klippa i dom så kan man forma dem som man själv vill, tex en lysande bilmärkes logga? Ska köpa såna själv och experimentera lite smått.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka