Bygga "kirunacab" tips och råd

Hej! Jag har lite funderingar på å bygga "kirunacab" av en V4. Vilka regler är det som gäller nu? Någon som har tips och råd angående detta? Kostar det fortfarande 4000kr att cab regga en bil som är av självbärande konstruktion, och 2000kr att cab regga en bil som har ram?



Svar på inlägget: Bygga "kirunacab" tips och råd



http://www.sfro.com/ Där har du svaret på det du söker=)


Tips? Kapa bort allt, runda av alla vassa hörn och svetsa dörrarna. Klart!


tigersåg, smides hammare och migsvets


nja så enket är det inte. Ett tips förstärk först kapa sedan. Träskelådor ska förstäskas. Förstärkning av dörstolpar. Bakom baksätes ryggstöd ska det också förstärkas. Köp bygghandboken som finns där på sfros hemsidan där i finns det mycket bilder och info om vad du behöver förstärka och vilken dimention på profiler med mera.


fast för att bygga "kirunacab" så behöver man ju inte göra allt detta.. svetsar man igen dörranra så behöver man inte förstärka trösklar å annat.. därav namnet "kirunacab"-


Jag har en opel kadett caravan jag tänkte göra en sol-lucka på. dvs, kapa bort mer eller mindre hela taket, dock bara plåten. låta ramen och alla stolpar vara kvar. Vad tror ni polisen säger då? Har ingen lust att regga om den och den ska aldrig besiktigas igen.


Precis, vill man därimot kunna öppna dörrarna krävs mer omfattande förstärkningar.


Ja du, Varför det kallas så är för att den första kirunacaben byggdes i kiruna, En riktig kirunacab ska vara en bil med självbärande kaross därför blev den unik, att man var tvungen att bytta förstärkningar mm, Jag kan nu sätta allt jag äger och har att ingen på detta forum vet vem som var skaparen av detta bygge, En ung man vid namn karl, (min pappa), han byggde om en Opel record 71, han kapade taket och svetsade ihop dörrarna, han byggde också en förstärkt ram från torpedväggen och hela vägen runt bilen, han besiktade den sommaren 82 och det var den första som har gått igenom besiktningen med dessa ombyggnader, en tidning fick reda på den så kallade kirunacaben, och det var även dom som satte ett namn på farsans bygge, för dom som är intresserade kan ni skicka ett pm så skickar jag en bild, blev just medlem på denna sidan eftersom jag har sätt att det är många som undrar varför det heter som det heter,


Jag skiter i om din morsars systers halvbrorsas stortå uppfann kirunacaben 300 år fk. Säger man kirunacabb idag menar man en bil med svetsade dörrar och avkapat tak.





upp med bilden här


men det är många som undrar, är själv jävligt stolt för att min pappa byggde den första, jag vet vad en kirunacab är, vet dock lite mer än dig, Det va ju min pappa som uppfann hela skiten, ja man svetsar ihop dörrarna och kapar av taket.


<--- Där har ni den, the first of the first first..-


Min farsa uppfann hjulet, sen uppfann han tuggummiautomater och mytomaner


har inte sagt att du ska tro mig, men det är sanningen, dessa uppgifter finns inte att hitta eftersom opeln är skrotad, jag ringde till bilprovnigen idag och hörde om dom hade microfilm kvar från besiktade bilar från 82, men allt raderas efter 8 år sen kommer det nytt och sen efter 8 år försvinner det igen, tro vad du vill, såg bara att många undra så tänkte va lite snäll och berätta sanningen bakom allt.


lol


det jag skrev är sitat ur texten. förkortat. Kirunacab står även inom situvationstäcken. Har lånat ut boken nu men efter den anläder hem till mig igen så trillar det in ett pm till er två ska man däremot inte besiktiga kan man ju skita i dessa då är det ingen match.


men dä ä ju om du nu ska ha öppningsbara dörrar..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka