Spraymåla lampor?

Har en polare som funderar på att spraymåla lampor till hans 850, är det något som blir bra?



Svar på inlägget: Spraymåla lampor?



beror väl på hur duktig han är på att spaya.. P.s det är inte lagligt så u know.


Har man rätt grejor och rengör ordentligt så brukar man få det bra! Jag har gjort det på några lampor och fått bra resultat. Köp färg som är gjort för just detta ändamål. Finns på många ställen , Realcar , Mekonomen , Scstyling mfl. /Stefan


"polare" inte du själv då?? haha Finns speciella spraylacker att köpa på t.ex Mekonomen för detta ändamål Men som sagt, inte lagligt att lacka


Köp toningsspray på Mekonomen t. ex. Spraya i flera lager och många väljer att spruta på några lager klarlack också. Tona inte för mycket, tycker det ser lite epa då, eller det beror väl på bilen, hur den ser ut, men oftast. Rengör noga, går enkelt att ta bort med lite sprit innan besiktning eftersom du kommer få en 2:a för toningen.


Vi köpte spray på mekonomen men lyckades nog inte med tanke på att det började ryka när vi satte tillbaka lamporna. Kan det bero på att färgen inte hade torkat?


Om du ska måla själva glödlampan så får du har speciell lampfärg (finns på lite olika bildel och tillbehörsföretag). Du får nog va lite mer specifik! För jag funderade själv på om du menade glödlampan eller lyktglaset!


Ehh, köp färgade lampor? Går nog att få tag i dessa nuförtiden...


Ville inte smutsa ner med ny tråd och ville få konkret svar! Är det lagligt att ha svarta blinkers som tex dessa? http://dalhems.se/Product.aspx?guid=040 . fe812fe18b Mailade och frågade om de var E-märkta och om de gick igenom SBP och fick detta som svar: Hej Ja, E-märkta och går igenom. MVH Jörgen Är det sant eller en bluff för att tjäna pengar? MVH


Så länge det dom blinkar orange, och inget annat är det lagligt vad jag vet?





De där är ju fabrikstonade, och är de E-märkta så är det E-märkta i just det utförandet, och går genom. Bara köpa. Om de säger att de är E-märkta och du ser att de inte är det, så har de ju ljugit, så då tycker jag du borde ha rätt att få pengarna tillbaka.


Jaha, jag trodde du skulle lacka själva baklysena och inte själva glödlamporna. Detta vet jag inget om, försök gärna att vara lite mer specifik . Blir enklare då och du slipper svar som mitt som då är helt fel .


Sweeper: De där lamporna bör inte vara några som helst problem att få igenom så länge de BLINKAR i rätt färg. Jag har ju helvita sidomarkeringar med dioder i, och sidomarkeringar ska vara orange, men det är de ju när de är tända så det är lugnt. På samma sätt som jag har vita blinkers med kromade glödlampor i. Så länge det lyser/blinkar i rätt färg ska det inte vara några problem. Dessutom, skillnaden mot att tona ett glas i efterhand är ju att ÄR glaset färgat från början och e-märkt är ju genomlysningen avpassad för att fungera korrekt även med det färgade glaset, när du spraytonar själv ändras ju genomlysningen och blir sämre. aceofspade: Jag förstår heller inte om det är glödlampan eller glaset ni tonat?


hoppas du inte spraymålade lamporna!!!!!!


Jag hade samma bekymmer en gång, så jag ringde bilprovningen å frågade. Han sa att den inte skulle gå igenom även om det va e-märkt! Dock så rasade motorn innan jag skulle besikta så jag fick aldrig prova om jag tog mej igenom ändå


Han skrev lamporna inte lyktorna


Precis! det tycker jag med. Man ser att det blinkar orange när man blinkar.


En E-märkt lampa kan vara godkänd vid de tester de gör. t.ex splitter av glas,krocktest m.m det säger inte att den e godkänd som lampa för det. Men den ska blinka orange. Fabriks tonade lampor går igenom! Det är inga problem alls!


Skönt o höra! Jag undrar om det finns någon här som har också svarta blinkers och kan bekräfta det?


Jag jobbar på bilprovningen så jag kan bekräfta det!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka