Tips på lyxinredning?

Hej! Jag håller på å bygger om min 240, till en Volvo 240 Super Lux! Inredningen ska ju byggas om så klart, och jag börjar med allt gott och roligt i framsätet, så nu vill jag ha lite åsikter och tips på vad som är lyxigt, inte sportigt Bilder uppskattas också



Svar på inlägget: Tips på lyxinredning?



Googla på VIP styling. Den trenden är helt inriktad på att göra bilen exklusiv. De använder sig ofta av gardiner, mörka träslag, mörkt skinn osv.


Googla inredningsbilder på lyxiga bilar, t.ex. Maybach, Rolls-Royce etc. och leta upp detaljer som du gillar och som känns rätt till din bil. Sen är det "bara" att komponera ihop en egen mix av detaljer som du gillar och bygga ihop det hela! Mörkt skinn och ädelträinlägg brukar ge lite lyxkänsla! Säten kan du ju ta från någon annan bil. Eller så klär du om de du har!


Personligen tycker jag dock att ljust trä och ljust skinn ser riktigt jävla lyxigt ut, såvida det är fräscht. Annars är ju Rolls Royces interiör med ljust skinnklädsel och valnöts(?)paneler förbannat fint.


Tackar för dom snabba svaren! jag är mer för den ljusa skin, läder och mockainredningen från tex maserati istället för den mörka muskiga rolls royce interiören. Sen är det väll ganska så lyxigt med massa roliga och användningsbara pryttlar här o där, skärmar med USB o mugghållare med bluetooth och armstöd med gps i o sånna grejjor


Lova mig att du inte ens rör vid blåa dioder med en tång en gång.


Blåa dioder kommer inte in i min bil, inte ens en stereo med blå display. Rött kanske, men inte blått, eller grönt heller för den delen


Utrsäktar för dubbelpost, men vad säger besiktningen om att man bygger om instrumentpanelen? Rättare sagt biten till höger om rattkåpan, där stereo etc sitter?


lite helgerån kanske.. men stoppa i saab 9000 Aero stolar om du vill ha ljust läder och SJUKT sköna stolar, tänkte dom e ganska billiga att få tag i. eller förresten så blev ja osäker om aero inredningen finns i ljust skin. kanske bara finns i svart. Alternativt BMW M5 stolar, också vansinnigt sköna. Edit: Ang inredning och sbp tror ja inte de spelar någon roll eftersom bilen inte är helbils godkänd


okej, va underbart, då kan man alltså få drömma lite ^^





Hade vart jäkligt läckert en 240 med inredning likt rolls royce-inredning. Eftersom 240 inte är helt ny, så fungerar en klassisk träinredning fint in på bilmodellen. så du är inte bunden att det måste vara toppmodernt.. 80tals-lyxinredning passar ju bra in på modellen tex..


Tänkte bygga om instrumentbrädan, och även bygga en mittkonsoll som delar av ända bak i baksätet, så att det blir typ som 2 stolar bak, ungefär som i baksätet på en Maybach 62, funderar även på att bygga eget baksäte, men va tycker "storebror" om det? Bältesfästen och bälten blir ju samma fortfarande, bara det att mitten sätet byts ut mot armstöd med kylfack och dvd/högatalre och annat smutt o gött i


Sålänge bilen inte är helbilsgodkänd (vilket en 240 inte är) så är det inga problem att bygga om. Finns såklart vissa begränsningar, men det är egentligen bara sunt förnuft som gäller. Bilprovningen kan ha t.ex. ha synpunkter på vassa kanter och hörn som man kan skada sig på, saker som skymmer sikten (dels ut genom rutorna, men även t.ex. hastighetsmätaren). Bälten måste sitta i original infästningar och får inte skava mot inredningdetaljer. Plocka bort mittensätet är inga problem, bara du plockar bort bältet också. Enda som händer är att de kommer ändra i regbeviset att det inte får sitta passagerare på den platsen.


Aha, men det är ju helt underbart! Nu tillbaka till topic, fler tips på lyxdetaljer!


En volvo 240 Executive? Denna informationsvideon kan kanske ge dig några idéer? http://www.youtube.com/user/EmilJungmar . gTMu1wlaoA Men annars, så mycket läder och trä som möjligt, klä om plast med tyg med lite stoppning bakom ger en lyxigare känsla också.


Det är dom där jag har fått inspirationen ifrån. Tack för filmen, den hade jag inte sett


Varsågod, försöker lyxa till mina bilar jag också, och tar gärna inspiration från Executivemodellerna. Finns en hel del här på garaget:http://www.garaget.org/search.php?q=Vol . raget.org/


Nånting jag finner väldigt fräsigt och lyxigt på nått sätt är mugghållarna i min polares golf variant, man trycker till på en knappt och plopp så kommer det fram 2 st mugghållare. Mugghållare är nånting jag inte direkt stör mig på min 240GL eftersom volvo på den tiden ansåg att dom väldigt tarvligt tilltagna små cirklarna i handskfackslocket var tillräckligt för att hålla fast en stor cola från mcdonnalds. Minsta sväng eller antydan till höjdskiftning så har man cola i hela bilen! Stör mig smått på den välplacerade stereon i min bil, den sitter 5 cm från växelspaken! Vilket betyder att om man ligger på ettan, trean eller femman så kan man inte byta skiva! Blir helt enkelt ett ordentligt ombygge av vissa delar.


Angående mugghållaren så kan du ju faktiskt köpa en mugghållare från en 9-5:a. Om du inte sett den innan så ser den ut såhär: http://www.youtube.com/watch?v=v4lbV5eGuJ8 och allt du behöver göra för att sätta dit en sån är att göra ett avlångt hål och sen skruva i två skruvar från baksidan så sitter den där Artikelnummret på mugghållaren är 53 36 722 om du ska leta upp en. På den här bilden jag nallade från laga så kan du se dom två öronen man skruvar fast den i (ett uppe och en nere):





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka