Hur avmonterar jag frontspoilern på en V70N 2005 facelift fronten

Har tagit bort skruvarna på vänster sida vid hjulhuset sett bakifrån bilen och fått ur spoilerns fästen så långt som till vänster lyckta sett bakifrån bilen men där finns det tydligen ett gömt fäste typ trycka i o fastna fäste, någon som vet om det stämmer och ska den böjas upp eller ska den ner för att den ska komma ut när jag drar i frontspoilern?



Svar på inlägget: Hur avmonterar jag frontspoilern på en V70N 2005 facelift fronten



Du har glömt att ta bort bultarna som sitter bakom prydnadslisterna. Pilla in något i skarven mellan list och stötfångare och bänd ut försiktigt, de ska lossa. Och där bakom sitter det en bult som håller stötfångaren på plats. Jag vet att min inte är av samma årsmod som din, men saken är densamma. Lycka till.


På V70N -07 iaf så sitter fronten med stiften under huven, en skruv i vardera hjulhus upptill, ett stift i vardera hjulhus nertill/underifrån och en bult under vardera prydnadslist (listen bänder du loss försiktigt från mitten), sen sitter den i skenor på sidorna så man drar bara ut fronten sen och lossar slangen till strålkastarspolningen och sladdarna till dimljusen (modeller utan dimljus har färdigdraget kablage till dimljusen som sitter fast i fronten)


Tackar för svar och nu har ja fått bort den


På facelift fronten har du inte dom bulthålen mitt i listen. utan du öppnar huven trycker ner dom svarta pluttarna ovanför grillen sen lossar du dom fyra torxen i hjulhusen en uppe mot skärmen och en under kofångaren sen bryter du ut hörnen så dom släpper helt och sen tar man tag i mitten och drar den emot sig så ska den släppa så fint för de är bara hulingar i mitten på kofångaren mot krockbalken är monterad på bilen de där är bara höljet du behöver loss med dimljusen sitter kvar i den svarta kylarplasten lycka till





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka