Lack av vinge?

Om jag köper sprayfärg (orginal givetvis), hur svårt är det att lacka en vinge hemma?



Svar på inlägget: Lack av vinge?



Beror på hur bra du är.


det blir skit.


Hyffsat duktig är jag nog.


svårt o få det bra men bara testa


oftast den färgen du köper på sprayburk blir mattare i verkligheten. satsa på en riktig lackerare.


lackade en huvförlängare själv. och så här i efterhand hade jag nog hellre lämnat in den för lack. En vinge är betydligt större och dålig lackering syns mer. Men man kan ju ha tur


Jag lackerade mina stänkskydd och sidotrösklar själv. Resultatet blev riktigt bra och är inte direkt något proffs på lackering. Lackerat något nån gång innan. Men som någon sa, blir lite mattare än övriga lacken trots ett par lager klarlack. Ska väl påpeka att svart är lättare att få att likna original än någon annan färg. Så, vingen skulle jag ha lämnat in.


jag har samma fråga och funderade på att köpa bra lackfärg men det lutar åt att lämna in min vinge för lackning....


Jag lämnade in vingen till en lackerare, ångrar det inte kan jag säga.





Bara man har rätt grejer så funkar det väl, och att man skummar igeonom en liten guid på hur man ska göra, men du kan inte nå 100% med sprayburkar hemma i garaget..


Lacka med sprayburk på större yta med bra slutresultat är svårt, dels så är inte färgspridningen överdrivet bred vilket kan ge "streck" i lacken och dels att färgen inte flyter ut riktigt. Sen som andra säger, den blir något matt även med klarlack. Så är du inte säker med å lacka med sprayburk skulle jag råda dig att lämna in vingen till lackerarn å få ett schysst resultat. Vh





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka