Går det att sänka en 855a GLT -95 med original fjädrar?

Tja.. Jag har köpt på mig en Mörkgrön 855a GLT som är helt original i chassi. Jag undrar ifall man kan kapa originalfjädrarna på denna modell? Har sett att vissa har gjort det, men vill försäkra mig fall det går hyffsat lätt? Tack i förhand!



Svar på inlägget: Går det att sänka en 855a GLT -95 med original fjädrar?



Klart det går, du kan värma dem eller kapa dem.


Men.. är dom inte konade både uppe och nere både fram och bak?


Det löser man enkelt med en svetsloppa eller en slangklämma


De låter ju lite farligt det där Dock aldrig sett en 850 fjäder men hade aldrig svetsat eller satt en slangklämma på den ^^


Mm, inte säkert det håller! Tycker det är kass att man inte kan kapa som allt annat Men kapa ibak och fjädrar ifram kanske? hört att de funkar!


Klart det går att kapa. Vi kapade på en kompis S40N bak då sänkfjädrarna inte gjorde den tillräckligt låg. Det är konade fjädrar på den med.


Okej. men var hans konade både uppe och nere? Var det svårt eller?


Slog en koll, jag hade tydligen, dom var inte konade. Sorry. Men vet att vi kapat på en bekants gamla v70 och det borde ju vara samma som 850 och det gick utan problem.


Okej! mm, jävla tråkigt varför behöva köpa sänk fjädrar när man kan kapa.. men ja får väl hoppas på att någon som verkligen vet kan hojta till! tack för hjälpen!





Har du inte råd att köpa sänkfjädrar har du nog inte råd till bensin eller försäkring heller. Sälj bilen!


Står inte att jag inte har råd någonstans. Varför inte kapa när det ändå går, kanske inte känns värt att lägga ner för mycket på denna bilen du vet..


suck....


Jag tror det kan vara lite besvärligt på just dom Mörkgröna.


klart det går, har gjort det på en 850, men dom är konade så det är bäst att sätta fast den i nederkant sen





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka